Anlık Bildirim

Facebook'un dijital asistanı Aloha ortaya çıktı

Cambridge Analytics skandalı nedeniyle akıllı hoparlör lansmanını erteleyen Facebook bu yöndeki çalışmaları sürüyor. Şirketin yeni dijital asistanı "Aloha" Messenger uygulamasında kendini gösterdi.
Facebook'un kendi akıllı hoparlörü üzerinde çalıştığını uzunca bir süredir biliyoruz. Akıllı hoparlörün piyasaya sürülmesinin Cambridge Analytics veri skandalı nedeniyle ertelendiği söylenmişti ancak şirketin bu yöndeki çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor. Bağımsız araştırmacı Jane Manchun Wong (@wongmjane) sosyal medya devinin yeni dijital asistanı "Aloha" üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.
Aloha isimli sanal asistan, standart Facebook Messenger uygulamasında görüldü. Ses tanıma yeteneğine sahip olduğunu gördüğümüz asistanın başka hangi özellikler sunacağını şu an için bilemiyoruz. Bu da Facebook'un asistanı test etmeye yeni başlamış olabileceğini ve şu anda ses tanımayı mükemmelleştirmek için çalışmalar yaptığını gösteriyor. Ancak asistanın diğer yeteneklerinin şimdilik sadece Facebook çalışanlarıyla sınırlı olması da muhtemel.

Akıllı hoparlör pazarına Facebook da giriyor

Facebook, gittikçe daha rekabetçi hale gelen akıllı hoparlör pazarına girmeye kararlı görünüyor. Sektörde Amazon ve Google gibi devlerin yanı sıra bir yıldır bu pazara giriş yapmış olan Apple kıyasıya bir yarış içerisinde.
Samsung da kısa süre önce tanıttığı Galaxy Home ile bu devlerin arasına katılmıştı. Facebook'un akıllı hoparlörünü ne zaman piyasaya süreceği bilinmiyor. Yine aynı şekilde Aloha dijital asistanın kullanıma sunulacağı tarih konusunda da henüz bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim