Anlık Bildirim

Fiyatı yükselen bellek sektörü SK Hynix’e rekor kar getirdi

Belirli sektörlerde bellek ürünlerine olan talep düşünce fiyat ortalaması da otomatik olarak artıyor. Yılın ikinci çeyreğinde fiyatlar artınca üreticilerin karları da sıçrama yaptı.

Son dönemde sunucu, masaüstü, mobil ve entegre sistemlerde farklı bellek türlerine olan talebin giderek düşmesi fiyatların artmasına neden oluyor. Bu da, sektördeki firmalara adeta itiş gücü oluyor. Samsung’un ardından SK Hynix de rekor çeyrek karlarına imza attı.

Fiyat ortalaması artıyor

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 2.7 milyar dolar faaliyet karı ile tarihi bir rekor elde edildi. Çeyrek bazda yüzde 24 artış yaşandı. Ayrıca gelirler de 5.5 milyar dolar ile yine tarihi bir rekora imza attı.

Yılın ikinci çeyreğinde genel DRAM sevkiyatları yüzde 3 düşmesine rağmen fiyatlar yüzde 11 arttı. NAND belleklerin sevkiyatı da yüzde 3 azalırken fiyatlar ortalama yüzde 8 artış gösterdi. Bu da firmalara kar olarak yansıdı.

DRAM ve NAND pazarlarında artışın daha çok yüksek kapasiteli ürünlerde yaşandığı ifade ediliyor. Özellikle Nesnelerin İnterneti, yapay zeka gibi alanlarda yüksek kapasiteli ürünlere ihtiyaç duyuluyor. SK Hynix de ağırlığını bu alanlara vermeye başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim