Anlık Bildirim

Ford, ısıtmalı emniyet kemerinin patentini aldı

Yeni otomobil kokusunu yok etmek gibi ilginç projelerle karşımıza çıkan Ford yine şaşırtmadı. ABD merkezli üretici bu kez ısıtmalı emniyet kemerlerinin patentini aldı. Detaylar haberimizde...

Ford, ısıtmalı emniyet kemerinin patentini aldı Tam Boyutta Gör
 

Hatırlarsanız ısıtmalı direksiyon donanımı ilk hayatımıza girdiğinde pek çok kişi tarafından lüzumsuz bir özellik olarak değerlendirilmişti. Fakat zamanla benimsendi ve özellikle kış aylarında bazı kullanıcılar tarafından aranan bir özellik geldi. Yakın gelecekte buna benzer bir süreç yaşamamız muhtemel görünüyor. Çünkü Ford, ısıtmalı emniyet kemerlerinin patentini aldı.

ABD merkezli üretici, bu girişimiyle kışın dondurucu soğuğundan nefret edenlere yeni bir seçenek sunmayı hedefliyor. Bu projenin hayata geçmesi halinde araçtaki yolcuları hayata bağlayan emniyet kemeri aynı zamanda bir konfor unsuru haline gelecek. Isıtma özelliğine sahip emniyet kemerini takan kişi göğsünde hissettiği sıcaklıkla yoluna devam edecek.

Ford, ısıtmalı emniyet kemeri patentini almak için ABD Patent ve Marka Ofisi’ne 31 sayfalık başvuruda bulunmuş. Bu sayfalar incelendiğinde bu özellik için farklı konseptlerin değerlendirildiği göze çarpıyor. Fakat bu konseptlerin tamamı, temelinde aynı sistem ile çalışıyor. Yuvaya takılan kemer buradan aldığı güçle ısınmaya başlıyor. Isıtma sistemi sürücü ve yolcular tarafından kontrol edilebiliyor.

Ford’un bu özelliği hayata geçirip geçirmeyeceği henüz bilinmiyor. Üretime geçilmesi halinde ısıtmalı emniyet kemerlerinin yalnızca Lincoln modellerinde ve Ford’un üst seviye modellerinde kullanılacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6825 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, ısıtmalı emniyet kemeri ve patent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim