Anlık Bildirim

Fransa'daki Lyon Havaalanı'nda otomobilleri artık robot valeler park ediyor

Stanley Robotics şirketi bir süredir geliştirdiği robot valeleri, birçok ülkedeki testlerin ardından Fransa'daki Lyon Havaalanı'nda kullanmaya başladı. Peki robot valeler nasıl çalışıyorlar?
Bir anlığına uçuşunuza geç kaldığınızı ve havaalanında park yeri bulmaya çalıştığınızı hayal edin. Bu gerçekten hepimiz için sıkıntılı bir durum demek. Ancak robot valeler sayesinde, önümüzdeki yıllarda bu olayın yaşanma ihtimali ortadan kalkabilir.

Uçak kaçırma derdine son

Stanley Robotics şirketi, uzun süredir robot vale projesi üzerinde çalışıyor ve bu teknolojiyi ilk olarak Fransa'nın Lyon Havaalanı kullanmaya başladı. Robot vale hizmetini kullanmak isteyenler, araçlarını küçük hangar benzeri bir alana bırakıyorlar ve robot valeler gelip aracı bu alandan alarak uygun bir yere park ediyor. Böylece de araç sahibi park yeri bulmak için zaman kaybetmek zorunda kalmıyor.
Dikdörtgen kutu şeklindeki robot valeler, temelde forklift işlevi görüyorlar ve aracı lastiklerinden kaldıran metal kollara sahipler. Yapılan açıklamaya göre robotlar, otopark alanını kullanma konusunda insanlara göre daha verimli çalışıyorlar ve otopark alanıa yüzde 50 daha fazla araç sığdırabiliyorlar. Fransa'nın ardından diğer ülkelerinde bu tarz robot vale hizmetlerine geçiş yapmaları bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13476 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fransa, robot vale ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim