Anlık Bildirim

Galaxy Note 4 modeli ultrason tabanlı bir S Pen kullanabilir

Galaxy Note 4 modeli ultrason tabanlı bir S Pen kullanabilir

Genelde ekran kalemi barındıran cihazlarda ekran üzerinde bir sayısallaştırıcı panel yer alıyor ve kalem ile oluşan veri girdilerini sisteme aktarıyor. Ancak Qualcomm, Snapdragon 805 yongaseti ile birlikte sayısallaştırıcı paneli kaldırmış ve kalemin ultrason dalgaları ile algılanmasını sağlamıştı. Samsung'un da benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Samsung, ekran kalemini destekleyen Note serisi mobil cihazları için Wacom'dan tedarik ettiği sayısallaştıcı panelleri kullanmaktaydı. Ancak Güney Kore'de yapılan bir patent başvurusu ileride sayısallaştırıcıya duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabilir. 

Samsung'un teknolojisinde S Pen kalemi ultrason dalgaları yayıyor ve cihazın köşelerinde yer alan sensörler vasıtasıyla algılama yapılıyor. Sayısallaştırıcı panel kullanmayan ekran da böylece daha ince ve daha düşük maliyetli hale geliyor. 

Samsung'un Galaxy Note 4 modelinde Snapdragon 805 yongasetli bir versiyona yer vereceği ve ultrason teknolojisinin entegre olarak yer alacağı tahmin edildiği için bu yeni teknoloji muhtemelen Exynos yongasetli versiyonda kullanılacak. Ancak bu teknolojinin gerçekleşme garantisi yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim