Anlık Bildirim

Galaxy S6 serisinde Qualcomm'a yer yok!

Samsung'un Galaxy S6 serisinde Qualcomm işlemcilerden tamamen vazgeçmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Ancak cihazın içinin açılmasının ardından asıl bombanın burada yattığı ortaya çıktı.

Chipworks tarafından yapılan bileşen incelemesinde Galaxy S6 serisinin hiçbir şekilde Qualcomm yongalarına yer vermediği görülmüş. Genelde işlemci olmasa bile modem veya kablosuz bağlantı yongalarından bir tanesinde Qualcomm imzası bulunurdu. Galaxy S6 serisi bu açıdan da bir ilke imza atacak. 

Samsung seride pek çok farklı tedarikçinin yanında kendi üretimi bileşenleri de kullanıyor. Ekran, batarya ve yongaseti zaten Samsung'un üretim bantlarından çıkıyor. Bunun yanında Shannon LTE yongası, görüntü işlemcisi, WiFi modülü, LPDDR4 RAM ve UFS 2.0 depolama bellekleri de Samsung'a ait. 

Bunlar haricinde dokunmatik sensörler STMicro firmasından, kablosuz şarj yongası Texas Instruments'dan, WM1840 ses yongası Wolfson'dan, ses amplifikatörü Maxim'den, GLONASS yongası Broadcom'dan geliyor. 

Galaxy S6 serisi firma açısından önem taşıyor zira seri çok satarsa ve performans açısından da beğenilirse başta yongaseti olmak üzere RAM ve depolama belleği gibi bileşenlerin başka üreticiler tarafından da talep edilmesinin önü açılmış olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4363 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim