Anlık Bildirim

Galaxy S7 tamir kolaylığı konusunda sınıfta kaldı

Mobil cihazları parçalarına ayırarak iç aksamlarını inceleyen iFixit ekibi bu kez Galaxy S7 modelini masaya yatırdı. Samsung'un yeni amiral gemisi tamir edilebilirlik konusunda hayal kırıklığı yarattı
iFixit ekibi teknolojik ürünlerin donanımları ve tamir edilebilme seviyeleriyle yakından ilgileniyor. Bir çok teknolojik ürün için tamir rehberleri hazırlayan sayfanın bu seferki konuğu ise Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7 oldu.

Güney Koreli üreticinin yeni modeli tamir edilebilirlik konusunda 10 üzerinden 3 puan alarak sınıfta kaldı. Kıyaslama yapmak gerekirse serinin bir önceki modeli Galaxy S6 10 üzerinden 5 puan alarak ortalama bir değer yakalayabilmişti. Ekip Galaxy S7'de bozulan bir komponenti, başka bir parçaya zarar vermeden değiştirmenin çok zor olduğunu belirtiyor.
Anten, hoparlör ve kablosuz şarj baskı devreye çok ince noktalarla bağlanmış. Yekpare kapağı ayırmak için ise arka kısımdaki kuvvetli yapışkanı eritmek gerekiyor. Bu işlem sonrasında kapağı tekrar eskisi gibi kapatmak da oldukça zor olduğu için akıllı telefonun pilini değiştirmek oldukça zor.
Suya ve toza dayanıklılık anlamına gelen IP68 sertifikasına sahip akıllı telefonun kulaklık, mikrofon ve hoparlör gibi açık kısımlarda ince bir kauçuk tabakayla kaplanmış. İç yapıyı incelediğimizde sıvı soğutma borusunun da yarım milimetreden daha ince şekilde hazırlanarak telefona dahil edildiğini görüyoruz. 
Ekranın alt kısmında da bir çok kablo yer alıyor. Bu noktada ekip profesyonel olmayan kişilerin, diğer bileşenlere zarar vermeden ekranı sökmesinin ve değiştirmesinin neredeyse imkansız olduğunu söylüyor. Ekranın yanı sıra Micro-USB port, mikrofon ve kapasitif buton aydınlatmaları değiştirilmesi en zor parçalar.
Samsung yeni modeliyle birlikte önemli teknolojik geliştirmeleri daha kompakt bir yapıda sunmayı başarıyor, ancak bu durumun akıllı telefonun tamir kolaylığını baltaladığı da ortada. iFixit raporuna göre, kullanıcıların olası bir problemde akıllı telefonu yetkili servislere emanet etmesi daha sağlıklı olacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7547 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ifixit ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim