Anlık Bildirim

Galaxy Tab S serisi Exynos 5433 yongaseti ile güncellenebilir

Galaxy Tab S serisi Exynos 5433 yongaseti ile güncellenebilir

Samsung'un uzun bir aradan sonra ilk büyük ekranlı Super AMOLED cihazları olarak piyasaya çıkan Galaxy Tab S serisi ekran açısından oldukça olumlu eleştiriler almıştı. Ancak Exynos 5420 yongaseti biraz hayal kırıklığına sebep olmuştu.

4 adet Cortex-A15 ve 4 adet Cortex-A7 çekirdeğini birarada taşıyan Exynos 5420 yongasetinin cihazın 2560x1600 piksel çözünürlükteki ekranını kaldıramadığı dile getirilirken, Samsung'un buna karşı bir hamle yapmak istediği gündeme geldi. 

Sektörden gelen bilgilere göre gelecek ay itibariyle Galaxy Tab S 10.5 64-bitlik Exynos 5433 yongaseti ile güncellenerek Güney Kore'de piyasaya sürülecek. Yongaseti LTE-A desteği de sunduğu için Snapdragon çözümüne ihtiyaç duyulmayacak. 

Exynos 5433 yongaseti ile modelin en güçlü Android tablet modelleri arasında yerini alacağı tahmin ediliyor. 4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeğini birarada çalıştıran Exynos 5433 yongaseti beraberinde Mali-T760 grafik birimini getiriyor ve testlerde Snapdragon 805 ile başabaş bir mücadeleye girişiyor. 

Cihazın yongaseti haricindeki 3GB RAM, 16GB/32GB depolama kapasitesi, Android 4.4 işletim sistemi gibi özelliklerinde bir değişiklik olmayacak. Ancak 64-bitlik evrene geçiş yapması ve beraberinde gelecek muhtemel Android L güncellemesi ile cihaz daha performanslı bir yapıya kavuşacaktır. Bununla birlikte ilk versiyonu satın alanların hayal kırıklığına uğrayacağı da bir gerçek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim