Anlık Bildirim

GeForce GTX 980'e WaterForce desteği

Nvidia'nın en güçlü ekran kartı çözümlerinden birisi olan GeForce GTX 980, bu kez güçlü bir soğutma sistemi ile hız aşırtma tutkunlarını etkilemeye çalışacak.


Nvidia'nın geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında masaüstü sistemler için piyasaya sürdüğü ve bu yıl da dizüstü sistemler için optimize ettiği GeForce GTX 980 ekran kartı, halen farklı çözümler altında piyasaya çıkmaya devam ediyor. 

Gigabyte'nin lanse ettiği GeForce GTX 980 WaterForce ekran kartı, firmanın güçlü sıvı soğutma sistemini de beraberinde getiriyor. OC GURU II yazılımı ile birlikte ekran kartı kolay ve üst düzey hız aşırtma yeteneklerine kavuşuyor. 

Ekran kartında 1228MHz taban frekans değeri, 1329MHz aşırtılmış frekans değeri yer alırken, hız aşırtma moduna geçildiğinde bu değerler 1253MHz ve 1354MHz olarak değişiyor. 256-bit bellek bantgenişliği üzerinde 4GB GDDR5 video belleği barındıran ekran kartı WaterForce sıvı soğutma sistemi ile öne çıkıyor. 

WaterForce soğutma sistemi grafik birimi VRAM ve MOSFET bileşenlerini tamamen kapsadığı için karta ekstra bir fan entegrasyonuna ihtiyaç kalmıyor. Sıvıyı düşük gürültüde çalışan pompaya ileten küçük ve çıkarılabilir yapıdaki 45cm'lik tüpler radyatöre bağlı durumda. Soğutucu parçasında ise 120mm'lik bir fan yer alıyor. Gigabyte bu sistemin referans soğutma tasarımına göre yüzde 38.8 daha iyi soğutma yaptığını belirtiyor. 

Ekran kartında Dual-link DVI-I / DVI-D / DisplayPort x3 / HDMI gibi çıkışlar yer alırken, LED aydınlatmalı Gigabyte logosu ayrı bir hava katıyor. Ekran kartı için en az 600Watt değerinde güç kaynağı gerekiyor. Kartın satış fiyatı henüz açıklanmadı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim