Anlık Bildirim

Geliştiriciler yeni uygulama ile iPhone 6S'i tartıya çevirdi

iPhone 6S'in en çok öne çıkan özelliği şüphesiz ForceTouch teknolojisi. Peki ekrana yapılan baskıyı ölçen bu teknoloji uygulama geliştiricilerinin eline geçerse ne olur?
Geliştiriciler yeni uygulama ile iPhone 6S'i tartıya çevirdi
 
Apple'ın yeni ForceTouch teknolojisi bir çok geliştirici tarafından kabul gördü ve uygulamalar hızla güncellenmeye başladı. Yeni teknoloji ile birlikte ekrana yapılan baskı ölçülebilirken uygulamalar da basıncın büyüklüğüne göre farklı tepkiler verebiliyor. 
Bu teknolojinin farklı amaçlar için kullanılacağını bir çoğumuz tahmin etmiştik. Çok geçmeden beklenen oldu ve iPhone 6S'i tartıya çevirerek ağırlık ölçen Plum-O-Meter uygulaması yayınlandı. Geliştiriciler uygulama ile ilgili yayınladıkları demo videosunda 3 adet eriği sırayla iPhone 6S üzerine koyarak tartıyorlar. Ekrana birden fazla erik koyulduğunda ise uygulama otomatik olarak ağır olan eriği işaretleyebiliyor. Tabi uygulama erik dışında aklınıza gelebilecek bir çok cismi benzer şekilde de tartabiliyor.

Henüz tartılan cisimlerin ağırlığı hesaplanamıyor ancak ekrana yaptıkları baskı yüzde şeklinde ifade ediliyor. Uygulama şimdilik yalnızca jailbreak'lı iPhone 6S modellerinde çalışıyor ve App Store'da yer almıyor. ABD'li teknoloji devinin bu tarz bir uygulamayı markete ekleyip eklemeyeceği ise merak konusu, ancak şimdilik böyle bir uygulamaya izin verilmeyeceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6887 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim