Anlık Bildirim

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo günlük 30 milyon aramaya ulaştı

Kullanıcıların gizliliğine önem vererek dikkat çekmeyi başaran arama motoru DuckDuckGo, önemli bir kilometretaşını daha geride bıraktı. Arama motorunda günde 30 milyon arama yapılıyor.

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo günlük 30 milyon aramaya ulaştı Tam Boyutta Gör

Son dönemde internet dünyasında sık sık meydana gelen veri ihlalleri kullanıcıları, verilerinin güvenliği konusunda, daha bilinçli hale getirmiş durumda. Bu bilinçle birlikte gizlilik odaklı uygulamalar dikkat çekiyor. ''Biz sizi izlemiyoruz'' sloganıyla yola çıkan arama motoru DuckDuckGo da son dönemde kullanıcı sayısını bir hayli artırdı. 2008 yılında hizmete sunulan arama motoru geçtiğimiz yıl 10 milyar arama sayısına ulaşmıştı. DuckDuckGo tarafından paylaşılan rapora göre arama motorunda artık günde 30 milyon arama yapılıyor.


Halen rakiplerinin çok gerisinde  

Bu sayının ne kadar anlamlı olduğunu görmek için geçmiş dönemdeki arama sayılarına bakmakta fayda var. Geçtiğimiz yıl kullanıcıların DuckDuckGo'yu en yoğun olarak kullandığı gün arama motorunda toplam 14.2 milyon arama yapılmıştı. Bu yılın başında ise günlük yapılan arama ortalaması 16 milyona ulaşmıştı. Şirket bu yılın sonuna kadar her gün ortalama 60 milyon arama yapılmasını bekliyor.


Tabi şirket için son derece önemli olan bu sayının rakipleri için pek de kayda değer olmadığı ortada. Global aramalarda yüzde 77'lik payıyla ezici bir üstünlüğe sahip olan Google arama motorunda sadece 15 dakikada 30 milyon arama gerçekleştiriliyor. Global aramaların yüzde 14'ün gerçekleştiği Baidu ve yüzde 5'inin gerçekleştiği Bing de DuckDuckGo'nun önünde. DuckDuckGo'nun, internet dünyasında yapılan bütün aramalardaki payı şu an için sadece yüzde 0.18.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim