Anlık Bildirim

Google 64 bit versiyonu olmayan 32 bit uygulamaların fişini çekmeye hazırlanıyor

Google Play, 1 Ağustos 2019 tarihinden başlayarak artık 64 bit işlemcileri desteklemeyen yeni 32 bit uygulama veya güncellemeleri kabul etmeyeceğini açıkladı. İşte konunun detayları.
Google, uygulama marketinde köklü bir temizliğe başlayacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre Google Play'de 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren artık 64 bit işlemcileri desteklemeyen yeni 32 bit uygulama ve güncellemeler yer alamayacak. Ancak uygulamaların eski sürümleri indirilebilir olacak.

2021'de tamamen kaldırılacak

Yapılan açıklamalara göre Unity 5.6 veya daha eski bir sürümle geliştirilmiş oyunların bundan muaf olacağı ve hala güncellenebileceği ifade ediliyor. Ayrıca şirket 1 Ağustos 2021 tarihiden sonra da Google Play'de 64 bit desteği olmayan 32 bit uygulamaları tamamen kaldıracak.
Google, uygulama politikasında 32 bit desteğiyle ilgili bir değişiklik yapmadığını da belirtiyor. Yani Google Play 32 bit uygulama desteği sunmaya devam edecek. Bu yeniliğin 32 bit uygulamaların aynı zamanda 64 bit sürüme de sahip olmaları gerektiği anlamına geliyor. Wear Os ve Android TV'lerin ise şimdilik bu durumdan etkilenmeyeceği açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim