Anlık Bildirim

Google Andromeda işletim sistemi iddiaları güçleniyor

Google’ın iki farklı kategoride faaliyet gösteren Android ve Chrome işletim sistemleri, gelecek yıldan itibaren tek çatı altında buluşabilir. Google Andromeda izleri güçleniyor.

Google’ın Android ve Chrome işletim sistemini tek çatı altında birleştireceği uzun süre konuşuluyor. Firma Chrome işletim sistemine Android uygulamalarını getirerek aslında bunun işaretlerini daha önce vermişti. 4 Ekim tarihindeki lansmanda önemli sürprizler bekleniyor.

İlk kez bir Nexus 9 modelinde test edildiği anlaşılan Andromeda ayrıca Android 7.0 Nougat açık kaynak kodlarında da göze çarpmıştı. Tüm bu gelişmeler firmanın artık test sürecine başladığını gösteriyor.

8 yılı geride bırakan Android işletim sistemi daha çok mobil cihazlar ve entegre sistemlerde karşımıza çıktı. Masaüstü veya dizüstü tarafında x86 mimarisi nedeniyle çok fazla boy gösteremedi. 5 yılı geride bırakan Chrome OS ise masaüstü ve dizüstü sistemler için geliştirilmişti.

Bu iki emektar işletim sistemini bir araya getirmek şüphesiz Google için önemli. Mobil cihazlardan masaüstü bilgisayarlara kadar pek çok kategoriye hitap etme potansiyeline sahip olacak Andromeda, firmanın elini de güçlendirecek.

Bazı kaynaklar Chrome OS işletim sisteminin temel özelliklerinin Android tarafına aktarılacağını ve Andromeda platformunun bu şekilde elde edileceğini ifade ediyor. Henüz yeni işletim sisteminin teknik detayları bilinmiyor.

4 Ekim tarihindeki lansmanda ise yeni Pixel telefonların yanında Andromeda işletim sisteminin ilk örneği karşımıza çıkacak. 2017 yılında ise Andromeda işletim sistemini taşıyan ilk cihazlar ve uyumlu cihazlara ilk ön izleme sürümlerinin dağıtıma çıkması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6413 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim