Anlık Bildirim

Android işletim sistemi, yerini Fuchsia OS'e bırakabilir!

Android'in varisi olarak nitelendirilen Google Fuchsia OS'in beş yıl içerisinde Android ve Chrome OS'in yerine geçeceği söyleniyor. İşte Google'ın iddia edilen yol haritası:
İlk kez 2008 yılında ticari sürümü duyurulan Android işletim sistemi, geçmişten günümüze birçok güncelleme aldı ve Kasım ayında Anroid P ile birlikte onuncu yaşını kutlayacak. Ancak önümüzdeki beş yıl içerisinde Android diye bir şey kalmayabilir zira, Google'ın tabletler ve telefonlar için geliştirdiği deneysel işletim sistemi Fuchsia OS'in Android ve Chrome OS'in yerini alacağı ifade ediliyor. 
Bloomberg'in haberine göre; Google Fuchsia OS, önümüzdeki beş yıl içerisinde Android işletim sisteminin yerini alacak ve yeni nesil telefon ve tabletler Fuchsia OS ile çalışacak. Fuchsia mühendisleri ilk olarak üç yıl içerisinde Google Home akıllı hoparlör gibi akıllı ev cihazlarına ardından da dizüstü bilgisayarlara ve akıllı telefonlara Fuchsia OS'i entegre edecek.
Bu adım Google'ın uzun yıllardır hayalini kurduğu telefonlar, tabletler ve PC'ler arasında tek bir işletim sistemi oluşturma misyonunun bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede Oracle ile karşılaşılabilecek bir anlaşmazlığın da önüne geçilecek.
Google'ın üzerinde çalıştığı Fuchsia işletim sistemi, dizüstü bilgisayarlardan tutun da internete bağlanabilen sensörlere kadar çeşitli cihazlarda çalışabilecek şekilde geliştiriliyor. Kısacası Fuchsia OS'in Google'ın tüm şirket içi araçlarını çalıştırabilen tek bir işletim sistemi olma yolunda ilerlediğini söyleyebiliriz. Ancak Google CEO'su Sundar Pichai ve Android/Chrome OS CEO'su Hiroshi Lockheimer, Fuchsia için bir yol haritasında uzlaşma sağlayamadıklarını da ekleyelim. 
İddialar üzerine Google kaynaklarından gelen bir açıklamaya göre, Fuchsia'nın şirketin deneysel ve açık kaynak projelerinden sadece biri olduğunun altı çizildi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18699 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, mobil işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim