Anlık Bildirim

Google’dan WordPress için ilk eklenti

WordPress altyapısının internet dünyasındaki hakimiyeti sonunda Google’ı hamle yapmaya itti. Google Site Kit eklentisi ile önemli Google araçlarına tek bir yerden erişebileceksiniz.

İnternet dünyasında en çok kullanılan içerik yönetim altyapısı durumundaki WordPress’e Google’dan önemli bir hamle geldi. Blogger altyapısının da sahibi olan Google, WordPress için bir eklenti geliştiriyor.

WordPress Google Site Kit nedir?

WordPress Google Site Kit adını taşıyan eklenti beta sürecine başlayacak ve WordPress kullanıcıları için en iyi Google araçlarını bir araya getiriyor. Bu sayede kullanıcılar sitelerinin analiz verilerini tek bir yerden görebilecek.

Kullanıcılara kolaylık sağlamak amacını güden eklenti içerisinde Search Console, Analytics, Adsense ve PageSpeed araçları yer alıyor. Kullanıcılar ayrı ayrı bu hesaplara girmeye gerek kalmadan tek bir noktadan hepsine ulaşabiliyor.

Search Console aracı Google’ın sitenizi nasıl keşfettiğini ve sayfaları nasıl işlediğini anlatıyor. Kaç kullanıcının arama sonuçlarında sitenizi gördüğü veya hangi terimleri aratarak geldiği gibi bilgiler bunlar arasında.

Analytics sitenize gelen trafiğin ayrıntılı bir analizini yapıyor. Adsense gerçek zamanlı olarak reklam gelirinizi gösterirken PageSpeed ise doğrudan konsolunuzdan sitenizin performansını karşılaştırmanızı sağlıyor. 2019 başlarında beta sürecini başlatacak olan Site Kit hali hazırda başvuru topluyor.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim