Anlık Bildirim

Google zorlu arama sonuçlarını yapay zekaya emanet edecek

Google'ın derecelendirme sistemi PageRank'ı bir çok kişi duymuştur. Gizliliği ile dillere destan bu derecelendirme sistemi artık yerini yapay zekaya sahip RankBrain'e bırakmaya hazırlanıyor.
Google zorlu arama sonuçlarını yapay zekaya emanet edecek
 
Google'ın arama sonuçlarında önem verdiği değişkenlerin ufak bir kısmı geliştiriciler tarafından biliniyor, ancak büyük bir kısmı ise hala çözülebilmiş değil. Google isederecelendirme sistemini her gün gelen çok sayıda yeni arama için yeterli bulmamış olacak ki yapay zekayı temel alan yeni bir sistem geliştirmiş durumda.

RankBrain isimli yeni yapay zeka sistemi ilk kez aranan anahtar kelimeler için mantıklı sonuçlar listelemeyi amaçlıyor. Açıklamaya göre her gün yapılan aramaların toplam %15'i ilk kez aranılan kelimelerden oluşturuyor. RankBrain ise bu aramalarda kullanıcıların tam olarak neyi merak ettiğini anlayacak ve cevaplayacak.
Örneğin besin zincirinde en üstte bulunan tüketici grubunun başlığı nedir? şeklinde bir arama yaptığımız zaman genellikle besin zinciri ve enerji akışı ile ilgili sonuçlar karşımıza çıkıyor. Bu durum aramayı yapan kullanıcıyı internette bir miktar kaybolmaya iterek istediği bilgiye ulaşmasını zorlaştırıyor. RankBrain'in kullanıcılara yardım edeceği nokta da tam olarak burası.
Google'ın kıdemli araştırma uzmanı Greg Corrado bugün yapılan aramalarda PR sisteminin öğrenme yeteneğinin olmadığına vurgu yapıyor. RankBrain ise yapay zeka ile çalıştığı için dışarıdan gelen bilgilere açık biz sistem. Hatta Corrado'ya göre RankBrain ilerleyen dönemlerde Google'ın kendi arama mühendislerinden daha iyi algoritmalar üretebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim