Anlık Bildirim

Google'ın yeni aracı web sitenizin hızını test etmenize yardımcı oluyor

Netflix kısa bir süre önce internet hız testi servisini kullanıma sunmuştu. Şimdi ise Google, web sitelerinin yüklenme hızını ve mobil dostu olup olmadığını ölçebilen yeni aracını tanıttı.
Hız testi hizmetleri teknoloji şirketlerinin ilgi alanına girmiş durumda. Netflix'in Fast.com hız ölçüm servisini hizmete sunmasının ardından şimdi de Google web sitelerinin yüklenme hızını ve mobil dostu olup olmadığını ölçmeye yardımcı olacak yeni aracını duyurdu.
Test edilmek istenen web sitesinin URL'sinin girilmesinin ardından mobil tasarım ve yükleme hızı ölçümlenerek 1-100 arasında bir puan veriliyor. Servis, masaüstü ve mobil cihazlarda web sitenizin yükleme süresinin ne kadar uzun sürdüğünü görmek için CSS, HTML, scriptler ve resimler gibi öğelere bakıyor.
Google, ortalama bir kullanıcının mobil cihazda üç saniye içinde yüklenmediği taktirde siteyi terk edeceğini söylüyor. Bu bağlamda eğer sitenizin yükleme süresi çok uzunsa bir butona tıklayarak nerede başarısız olduğunuzu görebileceğiniz bir rapor alabiliyorsunuz. Böylece geliştirilmesi gereken alanları tespit ederek yükleme süresini kısaltacak önlemler alabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim