Anlık Bildirim

Hackerlar 13 bin kullanıcının alışveriş bilgilerini yayınladı

Hackerlar 13 bin kullanıcının alışveriş bilgilerini yayınladı
Son günlerde meydana gelen siber saldırı oranları giderek büyüyor gibi gözüküyor. Sony Pictures'in hacklenmesi ile başlayan olaylar geçtiğimiz günlerde Xbox Live ve PlayStation Network'un saldırı düzenlenerek erişime kapatılmasının arından şimdi de Anonymous isimli grupla bağlantısı olduğu düşünülen hacker bir grup tarafından 13 bin kişinin kullanıcı adı,şifresi, kredi kartı bilgileri olduğu iddia edilen bir dökümanı GhostBin isimli dosya paylaşım sitesine yükleyerek yayınladı.

Bilgilerin çoğunun online oyun alışverişlerinden ve cinsel içerikli sitelerden çalındığı düşünülüyor. Xbox Live, PlayStation Network, Twitch.tv , Origin.com gibi oyun odaklı yerler dışında Walmart, Amazon gibi büyük alışveriş sitelerinden de sızıntılar olduğu iddia ediliyor. Bilgilerin bir çok farklı kaynaktan alınmış olması da bu bilgilerin kullanıcıların yüklediği zararlı bir yazılım ile çalındığı iddiasını güçlendiriyor.

Bazı Anonymous üyelerinin ise bu grubun kendi toplulukları ile alakalı olmadığını belirtti, fakat Anonymous'un  herhangi bir lideri veya yönetilen merkezi olmadığı bilindiği için iddialar şimdilik geçerliliğini koruyor. Atılan tweette ise eylemin "eğlenmek için" yapıldığı yazılıyor.
 
Hackerlar 13 bin kullanıcının alışveriş bilgilerini yayınladı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1002 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, kredi kartı ve
2 etiket daha saldırı hacker
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim