İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde Tıbbi Biyokimya ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde görevli bilim insanları tarafından yapılan çalışma, hastanın teşhis ve tedavisinde başarıyı artırmayı, doktorların iş yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.
Hasta dosyalarının yaklaşık yüzde 75'ini laboratuvar test sonuçları oluşturuyor. Bu testler hastanın tanı ve tedavisinde önemli rol oynuyor. DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Şişman, test sonuçlarının doğru ve güvenli şekilde işlenmesi için yapay zeka teknolojisini kullandıklarını söylüyor.
Gereksiz Yapılan Testler Ortadan Kaldırılacak
Sistemdeki test kataloğu, doktorların kısa sürede doğru testleri seçmesini, daha önce yapılan testlerin tekrarlanmamasını sağlıyor. Hastanın tanısına uygun testleri doktora sunuyor. Gereksiz testlerin ortadan kalkması ile hastaneler ve hastalar hem zaman kazanıyor hem de gereksiz para kaybetmiyor.
Geliştirilen yazılımın laboratuvar yeteneklerinin yanı sıra muayene ve tedavi sürecini kapsayan özellikleri de bulunuyor. Örneğin hastanın bilgilerini sisteme eklerken sesli ve görüntülü komutlar kullanılabiliyor. Sistem, kullanıcının Türkçe komutlarını ve el hareketlerini algılıyor. Bu sayede hekimler klavye ve mouse ile uğraşmadan hızlı bir şekilde sistemi komuta edebiliyor.
Yazılım, bazı hastanelerde test amaçlı olarak kullanılmaya başlandı. Yapay zekanın hakim olacağı yakın gelecekte söz sahibi olabilmemiz için bu tip girişimlere destek vermeliyiz. Umarız bu tip teknolojik girişimlerin sayısı ve kalitesi artar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5600 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, robot teknolojileri ve