Anlık Bildirim

Honda'dan Çin pazarına özel elektrikli crossover: Everus VE-1

Honda ve Çinli partneri GAC Motor, Çin pazarında satışa sunulacak yeni elektrikli crossover'ı Everus VE-1'i tanıttı. HR-V modeli baz alınarak geliştirilen araç 340 kilometre menzil sunuyor.

Honda'dan Çin pazarına özel elektrikli crossover: Everus VE-1 Tam Boyutta Gör
 

Elektrikli araçlar konusunda diğer üreticilerin gerisinde kalmayı tercih eden Honda, söz konusu Çin olunca bu tutumundan feragat etmek zorunda kalıyor. Zira elektrikli araç deyince ilk akla gelen ülkelerden biri olan Çin’deki katı kurallar ve teşvikler, bu pazarda mücadele etmek isteyen markaları değişmeye zorluyor. Bu doğrultuda hareket eden Honda, Çinli partneri GAC ile birlikte yeni elektrikli crossover modeli Everus VE-1’i tanıttı.

Honda’nın popüler crossover modeli HR-V ile benzer ölçülere ve tasarıma sahip olan Everus VE-1, teşviklerle birlikte yalnızca 170,800 yuan, yani yaklaşık 25 bin dolara satışa sunulacak. 53.6 kWh’lık batarya paketinin 120 kW elektrik motorunu besleyeceği araç, NEDC standardına göre 340 km menzil sunacak. Bu menzilin NEDC’ye göre belirlenmiş olması gerçek dünya koşullarında çok daha düşük değerlere inebileceğinin göstergesi aslında.

Şimdilik Honda Everus VE-1 ile ilgili markanın paylaştığı bilgiler bundan ibaret. Honda, elektrikli crossover’ın üretimine yıl sonu gibi başlamayı planlıyor. Şirketin Everus VE-1 modelini elektrikli araç paylaşım servisinde kullanmayı planladığı da gelen bilgiler arasında.

İlerleyen zamanlarda Japon üreticinin elektrikli araçlarından bir tanesi de Honda Jazz modelinin elektrikli versiyonu olacak. Diğer araçlara göre daha erişilebilir olması beklenen araç Çin’in yanı sıra global pazarda da satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim