Anlık Bildirim

Hoverboard az kalsın 3 çocuğun ölümüne neden oluyordu

Hoverboard'ların sebep olduğu yangın haberlerine bir yenisi İngiltere'den eklendi. Oturma odasında başlayan yangından 3 çocuğun zarar görmeden kurtulması ise büyük şans olarak nitelendiriliyor.
Hoverboard az kalsın 3 çocuğun ölümüne neden oluyordu
 
Hızlıca popülerleşen ve yüksek satış rakamlarına ulaşan hoverboard’lar sebep oldukları yangınlar ile kötü bir üne kavuştular. Yapılan birçok uyarılara rağmen evlerinde ve garajların da bu cihazları tutan ve şarj eden kullanıcılar mevcut. En sonra Avustralya’da bir evin tamamen yanmasına sebep olan hoverboard ile ilgili bir başka yangın haberi de İngiltere’den geldi. 
Hoverboard az kalsın 3 çocuğun ölümüne neden oluyordu
 
Olayın kahramanı 13 yaşındaki Jibril Muhammed Faris o sırada arkadaşlarının evinde ve bir şeyler atıştırdıktan sonra şarjda olan overboard’u çıkararak binmek istiyor. Cihazı açık konuma getirir getirmez ise önce dumanların çıktığını hemen sonrasında ise alevler içinde patlamaya başladığını anlatıyor. Müdahale etmeye çalışmadan evde ki diğer iki arkadaşını da odadan uzaklaştıran Jibril Muhammed Faris, o sırada evde bulunan arkadaşının annesini de uyararak evi terk ediyor.
Hoverboard az kalsın 3 çocuğun ölümüne neden oluyordu
 
Olaya ilişkin yangın raporunda alev alan hoverboard’un yakında bulunan kanepeyi tutuşturduğu ve daha sonrasında alevlerin oturma odasına hızlıca yayıldığı belirtiliyor. Evin kısa bir süre sonrasında dumanlar altında kaldığı göz önüne alındığında Jibril Muhammed Faris’in arkadaşlarına liderlik ederek hızlı bir şekilde evin terk edilmesini sağlaması kahramanlık olarak ifade ediliyor. 
Olayda ölen veya yaralananların olmaması büyük şans iken, tüm cihaz sahiplerine bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılmaya devam ediyor. Yangın olayları ile adı özdeşleşen Swagway ise en son CES2016’da güvenlik önlemleri arttırılmış yeni modeli Swagtron'u  tanıtarak kendi ürünü için böyle bir riskin ortadan kalktığını anlatmaya çalışmıştı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4935 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Hoverboard, ingiltere ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim