Anlık Bildirim

Intel, firma tarihinin en iyi çeyrek performansına imza attı: 2.9 milyar dolar net kâr

Intel, ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Firma tarihinin en iyi çeyrek performansına imza atan Intel'in finansal rakamları bu haberimizde.

Dünya ekonomileri geçtiğimiz yıla orana daha iyi bir tablo çizse de sektörel bazda pek çok meslek kolu için mali riskler devam ediyor. Mevcut atmosfere rağmen, finansal anlamda güçlü performans sergileyen firmalar da yok değil. İşte o isimlerden biri olan dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, şirket tarihinin en başarılı "çeyrek" sonucunu açıkladı.

2010 mali yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Intel, beklentilerin de üzerinde bir performansla ortaklarını mutlu etmeyi başardı. İlk çeyreğe kıyasla 466 milyon dolar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ise 2.7 milyar dolarlık artış kaydeden Intel, Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrekte 10.8 milyar dolar elde ettiği duyurdu.

Intel'in açıkladığı resmi sonuçlara göre, operasyonel gelirler ilk çeyreğe göre 533 milyon dolar artarak4 milyar dolara yükseldi. Intel, elde ettiği kâr rakamlarıyla da etkileyici bir sonuca imza attı zira firmanın net kârı, ilk çeyreğe kıyasla 445 milyon dolar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyaslaysa 3.3 milyar dolarlık artışla 2.9 milyar dolara yükseldi.

İlk çeyreğe göre %8, 2009'un aynı dönemine göreyse %58 artış ile hisse başına 51 cent kazandıran Intel'de konuyla ilgili açıklama yapan firma tepe yöneticisi Paul Otellini; "En gelişmiş mikroişlemcilerimiz için kurumsal müşterilerden gelen güçlü talep, 42 yıllık firma tarihinin en başarılı çeyrek sonucunun elde edilmesine yardım etti." dedi.

Intel'in ikinci çeyrek performansında öne çıkan kalemler;

- PC Grubu, ilk çeyrek ile kıyaslandığında %2 büyüme kaydetti, mobil işlemci satışları rekor kırdı.
- Data Center Grubu gelirleri bir önceki çeyrek ile kıyaslandığında %13 artış gösterdi, sunucu işlemcilerinden rekor gelir elde edildi.
- Intel Atom işlemcileri ve çipsetlerinde %16 artış ile 413 milyon dolar gelir elde edildi.
- İşlemciler için ASP yani ortalama satış fiyatı az miktarda olsa arttı.
- Ar-Ge başta olmak üzere firmanın ikinci çeyrek harcamaları, 3.25 milyar dolar ile tahmin edilenin (3.1 milyar dolar) üzerinde gerçekleşti.

Intel'in üçüncü çeyrek projeksiyonu;

- Gelir: 11.6 milyar dolar, artı ya da eksi 400 milyon dolar.
- Brüt kâr payı: %67, artı ya da eksi birkaç yüzde puanı.
- Başta Ar-Ge olmak üzere harcamalalar: 3.2 milyar dolar.
- Özsermaye yatırımları ve diğer ilgi alanları: Yaklaşık sıfır.
- Amortisman: Yaklaşık 1.1 milyar dolar.

Notlar;

- İkinci çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı rapora göre Intel, 2010 yılının tamamında sadece araştırma geliştirme için 6.6 milyar dolarlık harcama yapacağını öngörüyor. Bu rakam, firmanın daha önceki projeksiyonu olan 6.4 milyar dolar dikkate alındığında yaklaşık 200 milyon dolar daha yüksek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4994 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim