Anlık Bildirim

Jaguar Land Rover, sürücüsüz araçlara off-road yeteneği kazandıracak

Jaguar Land Rover, CORTEX projesi ile sürücüsüz araçlarına off-road yeteneği kazandıracak. Otonom araçlar, hava ve zemin koşulu fark etmeksizin en iyi şekilde hareket edebilecek.

Jaguar Land Rover, sürücüsüz araçlara off-road yeteneği kazandıracak Tam Boyutta Gör
 

Sürücüsüz araç teknolojisi otomotiv sektörünün kaçınılmaz geleceği olma yolunda ilerliyor. Dev üreticiler otonom araç geliştirmek adına büyük yatırımlarda bulunuyor. Bu alanda önemli bir teknoloji üzerinde çalışan Jaguar Land Rover, sürücüsüz araçlara hava ve zemin koşulları fark etmeksizin off-road yeteneği kazandırmak için kolları sıvadı. Şirket, CORTEX adını verdiği bu proje için yaklaşık 5 milyon dolar bütçe ayırmış.

Dev otomobil üreticisi Jaguar Land Rover, ses akustiği, video, radar, ışık algılama ve mesafe algılama verilerini makine öğrenimi ile bir araya getirecek yeni bir 5D tekniği üzerinde çalışıyor. Elde edilen tüm verilerin gerçek zamanlı olarak işleneceği sistem sayesinde üreticinin otonom araçları kar, yağmur, sis, buz ya da çamur fark etmeksizin tüm karmaşık koşullarla baş edebilme yeteneğine sahip olacak.

Jaguar Land Rover’ın otonom araç geliştirme müdürü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Otonom araçlarımızı müşterilerin tüm Jaguar ve Land Rover modellerinden beklediği kalitede ve performansta üretmemiz büyük önem arz ediyor. Sürücüsüz araçlar artık otomotiv sektörünün olmazsa olmazı haline geldi. Biz de CORTEX projesi ile en eğlenceli, en güvenli ve en yetenekli otonom deneyimini müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz.

Jaguar Land Rover’ın Cortex Projesi, algoritma geliştirme, sensör optimizasyonu ve İngiltere’deki off-road pistlerindeki fiziksel testlerle gelişimine devam edecek. Birmingham Üniversitesi’nden makine öğrenimi konusunda uzman kişilerin de projeye destek vereceği gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim