Anlık Bildirim

Jony Ive : iPhone 6 Plus modelini 5.7 inç olarak tasarlamıştık

Jony Ive : iPhone 6 Plus modelini 5.7 inç olarak tasarlamıştık


Apple'ın tasarım gurusu olarak nam salan ve son dönemde donanım yanında yazılımda da etkili olmaya başlayan başkan yardımcısı Jony Ive, New Yorker dergisine verdiği uzun röportajda Apple Watch ve Google Glass ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Jony Ive'nin açıklamalarının önemli satır başları arasında Apple Watch yer alıyor. 2011 yılının sonbahar aylarında olgunlaşmaya başlayan Apple Watch projesi muhtemelen Steve Jobs'un da katkılarının olduğu bir projeydi. 

Jony Ive bir akıllı saat tasarlamanın oldukça zahmetli ve bir çok engele sahip bir süreç olduğunu belirtirken, özellikle zengin olan ve daha az zengin olan müşteriler arasında bir ayrıma sebep olacağı ihtimalinin kendilerini zorladığını ifade ediyor. Bu ifadelerden Apple Watch için aşırıya kaçmayan bir fiyat politikası geliştirilmek istendiğini anlıyoruz. Ayrıca saate daha fazla sensör koymak isteyen ekip bazı imkansızlıklar nedeniyle bundan vazgeçmiş. 

Google Glass projesine de değinen Ive, kullanıcının yüzüne giyilebilir bir cihaz koymanın son derece yanlış olduğunu ve şirket olarak bir akıllı gözlük fikrine hiçbir zaman sıcak bakmadıklarını belirtiyor. Ive giyilebilir bir cihaz için en uygun yerin bilek olduğunu sözlerine ekliyor. Son dönemde Google Glass projesinin akibeti hakkında sorular gelmeye başlarken, Ive'nin görüşlerinin akıllı gözlük projelerine farklı bir bakış açısı getirdiğini söyleyebiliriz. 

iPhone 6 ile ilgili de bazı bilgiler paylaşan Ive, geliştirici ekibin ilk etapta 5.7 inçlik bir iPhone 6 Plus üzerinde çalıştığını ancak daha sonra ideal boyutun 5.5 inç olarak kalmasına karar verdiğini de dile getiriyor. Apple'ın bir ürün geliştirmeden önce farklı boyutlarda prototipler denediğini aslında internete sızan görsellerden biliyoruz. Bu bakımdan iPhone 6 serisinde de en ideal boyutu bulmak için farklı prototipler geliştirilmiş olması kuvvetle muhtemel.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4850 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple ve iPhone 6 Plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim