Anlık Bildirim
Bugün yayımlanan bir bildiriye göre US Food and Drug Administration kurumu yani FDA; Juul adlı elektronik sigara şirketini, öğrencilere elektronik sigaranın tamamıyla güvenli olduğunu söylediği ve elektronik sigaraların normal sigaralara göre %99 oranında daha güvenli olduğunu iddia ettiği için eleştiri yağmuruna tuttu.

Juul şirketi ürünlerini tütün ürünlerinden daha az zararlı olarak pazarlama girişiminde bulunda ve ürünlerinin tütünle ilişkili hastalıklara sebep olma açısından daha az riske sahip olduğunu belirtti ancak bu iddialar ancak FDA onayından geçerse yapılabiliyor yani Juul kurumu yetkisi dışında bir açıklamaya kalkışmış durumda bulunuyor.

Juul; ceza riskiyle karşı karşıya


FDA; Juul şirketinin CEO'su Kevin Burns'e yazdığı mektupta şirketi, ürünlerini güvenli olarak pazarladığı için eleştirdi ve bu iddiaların okul çocuklarında, bu tür ürünlerin kullanımını artıracağı gerekçesiyle şirketi kınadı.

Ayrıca FDA, Juul şirketinin yaptığı ihlalleri düzeltmesini talep ediyor. Şirketin FDA kurumuna cevap vermek ve yanlışlarını düzeltmek için 15 günü bulunuyor. Eğer şirket FDA kurumunu bu süre içerisinde ikna edemez ve yanlışlarını düzeltmezse şirketin cezalarla karşı karşıya kalacağı düşünülüyor ve şirketin ürünleri potansiyel olarak tehlikeye girmiş bulunuyor.

Juul sözcüsünün Engagdet kurumuna yaptığı açıklamalara göre şirket FDA'nın gönderdiği mektupları inceliyor ve FDA ile tamamen işbirliği içerisine girmek yani FDA'nın bildirdiği doğrultuda ilerlemek istiyor.



Ayrıca Juul adlı şirket, genç bireylerin elektronik sigara kullanımının durdurulması projesini engellemeye çalıştığı için Şubat ayında FDA tarafından suçlanmıştı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim