Anlık Bildirim

Key Lime Pie izleri internette görülmeye başladı

Key Lime Pie izleri internette görülmeye başladı

Google'ın Android 4.3 sürümünü resmi olarak tanıtmasının ardından gözler neredeyse bir yıldır beklenen Android 5.0 veya Key Lime Pie sürümüne çevrildi. Android işletim sisteminin yeni sürümünün ilk izleri de internette görülmeye başlandı.

Chromium hata izleyicisine takılan log bilgilerinde KRS36B kod adlı işletim sistemi yapısı barındıran Nexus 7 ve Nexus 4 modelleri göze çarpıyor. İşletim sistemi yapılarının ilk harfleri genelde ait olduğu sürümün ilk harfini temsil ediyor. Örneğin GingerBread sürümü G ile Jelly Bean sürümü de J ile başlıyor.

Google'ın yeni Android sürümünü K ile başlayan bir tatlı ismi ile isimlendirecek olması kesin gibi. Ancak bu Key Lime Pie mı olacak yoksa farklı bir isim mi karşımıza çıkacak bilinmiyor. Şirket içi isimlendirmelerde de K Sürümü şeklinde bir nitelendirme kullanıldığı belirtiliyor.

Google'ın Mayıs ayında Android 5.0 sürümünü tanıtması beklenirken, internette loglara takılan ve J harfiyle başlayan işletim sistemi yapıları sayesinde Jelly Bean sürümüne devam edileceği anlaşılmıştı. Bu yeni ortaya çıkan K harfli yapı isimleri Ekim-Kasım döneminde Android 5.0 sürümünün tanıtılacağını gösteriyor. 

Yeni sürümde Google'ın ne tür yenilikler sunacağı tam olarak bilinmese de yeni bir Nexus akıllı telefon ve tabletinin tanıtılması yüksek ihtimal. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim