Anlık Bildirim

Kızarmış grafen ile daha uzun pil ömrü!

Güney Koreli araştırmacılar, cep telefonlarımızdaki pillerin daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyorlar.
Kızarmış grafen ile daha uzun pil ömrü!
Akıllı telefonlarımızdaki piller gün geçtikçe daha yüksek miliamperler sunsa da çoğumuzun cebinde harici bir yedek batarya taşıdığı gerçeğini kabul etmek lazım. Akıllı telefonlarımız, hala günlerce pil ömrü sunamıyorlar.  Birçok araştırmacı bu sorunu çözmek için düşünedursun, Güney Koreli araştırmacılar ilginç bir teknikle ortaya çıktı bile. 
Güney Koreli araştırmacıların temel olarak yaptığı şey;  grafen oksit damlalarını, sıcak organik çözelti ve asit bileşenine püskürtmek suretiyle  3 boyutlu grafen topları elde etmek oldu. Araştırmacıların iddialarına göre bu küçük 3 boyutlu pon pon benzeri toplar, elektriksel yükleri çok daha iyi taşıyacak ve grafen’i çok daha etkili bir şekilde kullanma imkanı tanıyacak. Yapılan bu işlem, mutfaklarımızda kullandığımız kızartma tekniğine oldukça yakın.

Elbette, bu teknolojinin geliştirilmesi ve tüketici ürünlerine uygulanması zaman alacak. Fakat belki de; çok uzak olmayan bir gelecekte, akıllı telefonlarımız da günlerce dayanacak pil ömrü sunabilecekler. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2180 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, Grafen ve
2 etiket daha pil pil ömrü
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim