Anlık Bildirim

Leo's Fortune'yi denedik

Leo's Fortune'yi denedik
1337 Game Design tarafından geçtiğimiz günlerde iOS için yayımlanan platform oyunu Leo's Fortune'yi sizler için denedik.

Leopold adındaki bir tüy yumağını kontrol ettiğimiz oyunda bu tüy yumağının kayıp servetini bulmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de bulmacalar ve tuzaklarla dolu bölümlerde atlıyor, zıplıyor ve altınların izini sürüyoruz.

İki boyutlu bir oyun dünyasında geçen Leo's Fortune, mükemmel bir görsel deneyim vaat etmiyor. Ancak, oyunun masalsı atmosferi bizleri etkilemeyi başarıyor. Bu başarıdaki en önemli etkenlerden biri olan müzikler ise, etkileyici bir deneyim yaşatıyor.

Ara ara karşımıza çıkan kısa sinematiklerle sağlanan hikaye anlatısı Leopold'un etkileyici sesiyle renkleniyor. Oyunun içerisinde de sesini duyduğumuz Leopold, engelleri aşma becerimize göre iyi, çok iyi ve nihayet gibi tepkiler verebiliyor. Son derece başarılı olan seslendirmeler, pek de derin bir hikayeye sahip olmayan Leo's Fortune'nin sunumunu kuvvetlendiren unsurlar arasında yer alıyor.

Leo's Fortune'de buttons ve touch olarak adlandırılan iki farklı kontrol şeması bulunuyor. Bu şemalardan ilki sanal butonlar, ikincisi ise kaydırma hareketleri yardımıyla kontrol imkanı sunuyor. Leopold'u kontrol etmek için her iki kontrol şeması da uygun olsa da, küçük ekranlı cihazlar için ikinci kontrol şemasını öneriyoruz. Bu arada oyunun iOS 7 ile birlikte gelen kontrolcü desteğine sahip olduğunu da belirtelim.

Leo's Fortune'de farklı mekanlarda geçen 5 başlık altında 24 bölüm yer alıyor. Bunlardan 20 tanesi hikaye odaklıyken geri kalan 4'ü ise, bonus bölümler olarak karşımıza çıkıyor. Bonus bölümleri diğer bölümlerden kazandığımız yıldızlar sayesinde açabiliyoruz. Bölüm sonlarında en fazla üç tane kazanabildiğimiz bu yıldızlar; toplanan altın sayısı, süre ve hayatta kalma becerisini temsil ediyor.
Çok sık olmasa da tekrar eden platform unsurlarına sahip olan Leo's Fortune, her yeni bölümde farklı bir şeyler sunmayı başarıyor. Bu da merak unsurunu canlı tutarak oyunu sıkıcı bir hal almaktan kurtarıyor.
Sıkı bir mobil oyuncuysanız Leopold'un servetinin gizemini 1 ila 2 saatlik bir oynanış süresinin sonunda öğrenebilirsiniz. Bu süre pek çok oyuncuya biraz kısa gibi görünebilir. Ancak, bonus bölümlerin ve hikaye odaklı bölümler bitirildiğinde aktif olan Hardcore modunun bu süreye dahil olmadığını belirtelim. Yani, bonus bölümler ve hikaye modundaki bölümlerin zorluk seviyesini yükselten Hardcore modu sayesinde Leo's Fortune'nin oynanış süresini tatmin edici seviyelere taşınıyor.

Mobil cihazlar için yayımlanan kaliteli platform oyunları arasında yer alan Leo's Fortune'yi türe ilgi duyan mobil oyunculara kesinlikle öneriyoruz. iOS 7 ve üzeri yazılıma sahip cihazlarda çalışan Leo's Fortune'ye aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim