Anlık Bildirim

MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi

MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi
AMD'nin yeni nesil Hawaii XT grafik yongasına sahip en güçlü ekran kartı olan Radeon R9 290X için ileri seviye özelleştirmelere sahip modeller boy göstermeye başladı. MSI tarafından hazırlanan Lightning serisi yeni Radeon R9 290X, sahip olduğu detaylar ile oyun ve performans tutkunu kullanıcıların meraklı bakışlarını üzerine çekmeye aday.
Yeni kart için önce teknik özellikler ile başlayalım, ardından tasarım tarafındaki geliştirmelere değiniriz. Karakteristik olarak Hawaii XT GPU'sunun DNA'sına sahip olan karta, 2816 adet paralel işlem birimi başta olmak üzere, 176 adet doku ünitesi, 64 ROP birimi ve  4GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. 512-bit bellek veri yolu üzerinde şekillenen kart, 1080MHz GPU ve 5000MHz bellek saat hızlarında görev yapıyor ancak daha fazlasını da vaad ediyor.
AMD'nin Hawaii XT GPU'su için şimdiye kadar kullanılmış en karmaşık ve güçlü baskılı devre kartını kullanan çözüm, 12+3+2 fazlı güç tasarımı üzerinden besleniyor. 6-pin ve çift 8pin konnektörlerinin kullanıldığı MSI Radeon R9 290X Lightning, GPU için yüksek güç beslemesi yapabiliyor ve bu yeteneği ile özellikle LN2 yani Sıvı Azot kullanan rekortmen hız aşırtma tutkunlarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Yeni kart, tüm bunlara ek olarak, MSI tarafından Triple Force Mimarisi olarak isimlendirilen yeni bir özellik setini de kullanıyor.
Bu özelliklerden ilki, Triple Level Signals. Üç Seviyeli Sinyaller olarak isimlendirebileceğimiz bu özellik, kart üzerindeki LED üzerinden, ekran kartına binen anlık yük durumunu üç farklı renk seçeneği üzerinden kullanıcısına aksettirebiliyor. Seçeneklere baktığımızda, yeşil rengin hafif yük durumu, Mavi rengin orta yük durumu için ve Kırmızı rengin ise ağır yük durumu için kullanıldığını görmekteyiz. Ana set dahilindeki ikinci özellik, Pure Digital PWM kontrolü. Bu özellik ile kullanıcılar, MSI Afterburner yazılımı üzerinden çok daha hızlı ve hassas bir şekilde voltaj ve güç/voltaj parametrelerini kontrol edecek ve yönetebilecekler. Ayrıca daha hızlı V tepki süresi de sistem dahilinde sunulan yeni kazanımlar arasında yer alıyor.
MSI Radeon R9 290X Lightning, soğutucu olarak en yeni TriFrozr tasarımından istifade ediyor. Üç fanlı yapısı ile oldukça kaslı görünen soğucuda, oldukça büyük bir alüminyum blok ve her biri 8mm çağında toplam 7 adet bakır ısı borusu  bulunuyor. Geliştirilmiş soğutucu tasarımı sayesinde, hava soğutma ile kullanıcıların daha yüksek saat hızlarına çıkabileceğini söyleyebiliriz. Daha yüksek performans için Crossfire kurulumuna olanak tanıyan ekran kartı, görüntü aktarımı için de çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanıyor. Özel soğutucusu nedeniyle iki slottan biraz daha fazla yer kaplayan ekran kartı, AMD tarafında en hızlı tek GPU'lu ekran kartının en yeni ve kaslı versiyonlarından biri olarak önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Kartın fiyatı hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor. 
MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi
MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5239 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, lightning ve
2 etiket daha radeon msi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim