Anlık Bildirim

Mahindra, Pininfarina imzalı Tesla rakibi elektrikli araç geliştirebilir

Pek çok Ferrari ve Maserati modelinde imzası bulunan ve geçtiğimiz sene Mahindra tarafından satın alınan Pininfarina Tesla'ya rakip olacak bir elektrikli araç üretimine hazırlanıyor.
Hindistan'lı firma Mahindra üst sınıf elektrikli araç piyasasında Tesla'ya rakip olafak Pininfarina imzalı bir aracı piyasaya sürebilir. Geçtiğimiz sene Mahindra tarafından satın alınan ünlü İtalyan tasarım firması Pininfarina yeni sahibi için Hindistan pazarındaki SUV'lerin iç dizaynını çoktan tasarlamış durumda.
Takımı bulunduğu Formula E'nin Londra ayağında konuşan Mahindra patronu Anand Mahindra; "Bizim görüşümüzde Pininfarina kendi başına bir şirket konumunda. Sorunsuzca çalışan birşeyi karıştırmak istemezsiniz. Bizim grubumuz altında Pininfarina'nın başka markalara tasarım yapması yerine kendi markası altında birşeyler üretmesini istiyoruz. Bu onların daha önce hiç denemediği bir durum." açıklamalarında bulundu.
Geçtiğimiz dönemde İngiltere'de e2o elektrikli aracını piyasaya süren firma aynı zamanda Güney Kore'li üretici SsangYong'un da 2011'den beri yöneticisi durumunda. Mahindra adına SsangYong'un yöneticiliğini yapan Dr Pawan Goenka ilerleyen yıllarda iki firma arasında teknoloji paylaşımının daha da artacağını belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim