Anlık Bildirim

Mercedes, 500 milyon euro yatırımla Fransa'daki üretimini genişletiyor

Alman otomobil devi Mercedes, EQ imzası taşıyacak yeni kompakt elektrikli aracını Fransa'daki tesislerinde üretecek. Yapılan yatırımla fabrikaya yeni üniteler eklenecek ve üretim bandı genişletilecek.

Mercedes, 500 milyon euro yatırımla Fransa'daki üretimini genişletiyor Tam Boyutta Gör

Mercedes EQA hatchback konsepti
Elektrikliye geçiş konusunda en agresif planlara sahip otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes-Benz, EQ markası altındaki yeni kompakt elektrikli aracının üretimi için Fransa’daki Hambach tesislerine 500 milyon Euro yatırım yaptığını duyurdu. Şuanda elektrikliye geçiş yapan Smart otomobillerin üretimi gerçekleştirilen fabrikada, yeni yatırımla birlikte Mercedes-Benz’in kompakt elektrikli aracının da üretileceği kesinleşmiş oldu.

Alman otomobil devi, önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği elektrikli araçlarıyla pazara sağlam bir giriş yapmak istiyor. 2022 yılı itibariyle Smart otomobiller dahil tüm Mercedes-Benz modellerinin elektrikli versiyonunu üretmek isteyen şirket, bu iş için toplamda 10 milyar Euro yatırım planlamıştı. Bu konudaki ilk adımını da önümüzdeki yıl tamamen elektrikli EQC SUV modeliyle atacak.

Fransa'daki Hambach fabrikası

Mercedes, 500 milyon Euro yatırım ile “kompakt EQ” olarak bahsettiği elektrikli aracın üretimini garanti altına almak istiyor. Bu yatırım, kısa zaman içerisinde Hambach tesislerine ilave ünitelerin eklenmesi ve üretim bandının genişletilmesi için kullanılacak. Şirket, üretime ne zaman geçileceği ya da yıllık kapasitenin ne olacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Alman üretici geçtiğimiz yıl EQ alt markasının imzasını taşıyan tamamen elektrikli EQA hatchback konseptini görücüye çıkarmıştı. Fransa’da ortaya çıkacak üretim versiyonunda bu konseptten izler görmemiz mümkün gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim