Anlık Bildirim

Mercedes-Benz 9 ileri otomatik vites geliştiriyor

Otomobil üreticileri arasındaki "verimlilik" yarışı, Mercedes- Benz'in üzerinde çalıştığı yeni bir vites kutusu ile boyut değiştirebilir. Alman otomobil üreticisine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Mercedes-Benz, 9 ileri otomatik vites geliştiriyor. Yüksek hacimli motorlarda daha iyi yakıt verimliliği için geliştirilen çift kavramalı 9 ileri vites kutusunun, mevcut teknoloji için sınır teşkil ettiği ve geliştirilmesinin ciddi yatırım gerektirdiği belirtilirken, Mercedes, hagi modellerde kullanacağının planlarını yapmaya başladı bile.

Şu ana kadar firmadan yapılan resmi herhangi bir açıklamada olmasa da, gelen bilgilere göre 9 ileri otomatik vites, firmanın süper-spor yol otomobili SLS'in çift tubolu V6 hibrit motoruyla birlikte kullanılabilir. Öte yandan bir başka kaynak ise, yeni vites kutusundan faydalanacak ilk modelin 2012'de yollara çıkacak hibrit motorlu yeni nesil S-Class olacağını iddia ediyor. Bu modellere ek olarak SSK AMG konspeti de çift turbolu V6 veya V8 motor ile çift kavramalı 9 ileri otomatik vites kutusundan faydalanacak yeni nesil Merecedes otomobillerinden birisi olabilir.

Mercedes-Benz mühendislerinden alınan bilgilere göre 9 ileri otomatik vites, hem yakıt tasarrufu sağlayacak hem de CO2 emisyonunun düşürülmesine katkı sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39311 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes-benz, hibrit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim