Anlık Bildirim

Microsoft Rusya kaynaklı reklamlar için inceleme başlattı

Facebook ve Google'ın ABD seçimlerini hedef alan Rusya kaynaklı reklamları tespit etmelerinin ardından Microsoft da benzer reklamların herhangi bir Microsoft platformunda yer alıp almadığını inceliyor
Microsoft Rusya kaynaklı reklamlar için inceleme başlattı Tam Boyutta Gör
Rusya'nın sosyal ağlardaki reklam faaliyetleri ile ABD'deki başkanlık seçimini etkilediği iddiası Facebook, Google ve Twitter üzerinde yoğunlaşmıştı. Facebook'un geçtiğimiz ay Rusya kaynaklı politik/bölücü nitelikli reklamları ortaya çıkarmasıyla birlikte ABD Kongresi üç şirketi ifade vermeye davet etmiş ve Google da reklam faaliyetleri hakkında inceleme başlatmıştı. Google henüz incelemeyle ilgili resmi bir açıklama yapmış değil ancak Washington Post'un dünkü haberinde Google'ın; Gmail, YouTube, arama motoru ve diğer platformlarında Rus kaynaklı politik reklamlar bulduğu iddia edildi. 


Microsoft da İnceleme Başlattı 

Google'ın arama motorunda Rus kaynaklı politik reklamların bulunduğu haberinin yayılmasıyla birlikte Microsoft da kendi ürün ve hizmetlerindeki reklam faaliyetleri hakkında detaylı inceleme başlattı. Şirket başkanlık seçimi sürecinde, şirketin arama motoru olan Bing veya diğer platformlarında Rusya kaynaklı reklamların yayınlanıp yayınlanmadığını tespit etmek için satış kayıtlarını incelemeye başladığını duyurdu. Microsoft sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, platformların kötüye kullanımına ilişkin çok sayıda mesaj aldı ve bu iddiaları değerlendirip (varsa) uygunsuz faaliyetleri önlemek adına süreci başlattı. 


ABD Temsilciler Meclisi'nde yer alan grupların (Cumhuriyetçiler ve Demokratlar) ikisi de Rusya'nın, başkanlık seçimlerine müdahale için sosyal ağları etkili bir şekilde kullandığını iddia ediyordu. Bu iddia ilk etapta hem Rus yetkililer hem de Twitter, Facebook ve Google tarafından yalanlansa da Facebook geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada platformda Rusya kaynaklı 3000 adet bölücü reklama yer verildiğini ve bu reklamlar için 100.000$ ödeme aldığını açıklamıştı. Facebook'un yanı sıra Rus ajanlarının, Google üzerinde de on binlerce dolar ödeme yaptığı ve Rusya'nın propaganda faaliyetlerini yürüttüğü iddia ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim