Anlık Bildirim

Microsoft, Intel'in sorunlu Spectre yamasını devre dışı bırakan güncelleme yayınladı

Yazılım devi Microsoft, Intel'in bazı sistemlerde sorun çıkaran hatalı Spectre yamasını devre dışı bırakan güncelleme hazırladı. Dileyen herkes Spectre Variant 2 yamasını devre dışı bırakabilecek.
Intel'in geçtiğimiz günlerde "Spectre Variant 2" güvenlik güncellemesinin çeşitli donanım yapılandırmalarında beklenmedik yeniden başlatma sorunlarına neden olduğunu doğrulaması Microsoft'u harekete geçirdi. Yazılım devi, Windows kullanıcılarına Spectre Variant 2 yamasını devre dışı bırakma olanağı sunmaya karar vererek KB4078130 olarak adlandırılan yeni bir güncelleme hazırladı.
Kullanıcılar bu güncellemeyi indirerek Spectre Varyant 2'ye karşı koruma sağlayan sorunlu yamayı devre dışı bırakabilirler. Microsoft ayrıca bu yamanın kayıt defteri aracılığıyla nasıl manuel olarak devre dışı bırakılabileceğini veya etkinleştirilebileceğini de gösterdi.

Microsoft: Intel'in sorunu düzeltmesini bekliyoruz

Şirket, henüz Spectre Variant 2 güvenlik açığını hedefleyen herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini yani en azından şu ana kadar bu konuyla ilgili bir rapor almadığını söyledi. Yazılım devi ayrıca Intel'den Windows kullanıcıları için güncellemeyi yeniden etkinleştirmelerini sağlayacak bir düzeltme beklediğini açıkladı.
KB4078130 güncellemesinin Windows Update aracılığıyla gönderilmediğini belirtelim. Windows 7, 8.1 ve 10 için sadece Update Kataloğu üzerinden buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5766 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, spectre ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim