Anlık Bildirim

Milli nano uydu PiriSat gün yüzüne çıkıyor

STM, 3. Global SatShow kapsamında açık denizlerde gemilerin daha güvende hareket etmesine imkan tanıyacak milli olanaklarla geliştirilen nano uydu PiriSat’ı lanse ediyor:

Milli nano uydu PiriSat gün yüzüne çıkıyor

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. 3. Global SatShow kapsamında yeni nano uydu platformu PiriSat’ı kullanıcılarla buluşturacak. Adını PiriReis’ten alan PiriSat, uydu temelli Otomatik Tanımlama Sistemi (OTS) sunarak, gemilerin açık denizlerde ve tehlikeli sularda daha güvenli seyrüsefer gerçekleştirmesine imkan tanıyacak.


10cm x 20cm x 35cm ölçülerindeki nano uydu, Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçirilecek. OTS verisi sunacak takım uydu sisteminin ilk uydusu olacağı belirtilen PiriSat, gerçek zamanlı olarak gemilerin adı, çağrı kodları, koordinatları, rotası, hızı, gemi boyutu, gideceği liman, tahmini varış zamanı gibi verileri detaylı bir şekilde yayınlayabilecek. Bu sayede denizlerdeki trafiğin daha sağlıklı izlenmesine imkan tanınacak.


Gönderilecek ilk uydu çalışmanın ilk adımı olacak ancak çalışmanın ihtiyaçlar doğrultusunda verimli bir hal alması ise takım nano uydularının hizmete girmesi ile olanaklı bir hal alacak. Kullanılacak tüm uydularda, üniversiteler ve kobiler ile işbirliği içinde gelişitirilmiş birçok elektronik bileşen ve deneysel ürün yer alacak. Bu da ülkenin uydu teknolojileri konusundaki deneyimine önemli bir katkı yapmış olacak.

Milli nano uydu PiriSat gün yüzüne çıkıyor

Lagari’ye Gelişmiş Kamera

STM tarafından geliştirilen uydu projelerinden biri olan Lagari de fuar kapsamında yenilenmiş haliyle ziyaretçilerle buluşuyor. Hedefe hızlı yönelme kabiliyetine sahip yeni yönelik kontrol sistemi ve daha gelişmiş bir kamera ile donatılan Lagari, ağırlık-çözünürlük optimizasyonunda alanındaki en iyi uydulardan biri olma pozisyonunda.


Lagari, bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılında uzaydaki yerini almış olacak. Düşük maliyetle acil görüntü ihtiyacının karşılaması amacını giderecek olan Lagari, 4-8 uyduluk bir takım uydu konsepti ile daha gelişmiş bir şekilde ilk uydudan elde edilen tecrübeler ışığında tekrar projelendirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4565 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
global satshow, pirisat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim