Anlık Bildirim

Mitsubishi UFJ Financial Group, kendi kripto parasını deneyecek

Dünyanın en büyük 5. bankası olan Mitsubishi UFJ Financial Group(MUFG), 2019 yılında, MUFG Coin isimli, kendi kripto parasını deneyecek. Bu para market, lokanta gibi yerlerde de kullanılabilecek
MUFG, kendi dijital parasını piyasaya sürerek Japonya’nın ilk kripto para çıkartan bankası olacak. Konu hakkındaki hareket planları 2016’ya kadar uzanıyor.
Yapılan haberlere göre, bankanın ilk denemesi yaklaşık 100.000 adet hesap sahibi içerecek.
Sahip olunan mal varlığı oranınca dünyanın en büyük beşinci bankası olan MUFG, içinde bulunduğumuz yılın ocak ayında kendine ait kripto para birimini piyasaya çıkaracağını belirtmişti.
 
MUFG Coin’in en önemli artısı, test aşamasında bu kripto para birimini kullanan müşterilerinin yatırımlarını otomatik olarak dönüştüren bir uygulama ile desteklenecek olması. Mevduatları anında dönüştürecek uygulama sayesinde MUFG Coin; lokanta, süper market gibi yerlerde kullanılabilecek.
Yerel bir haber kaynağı olan NHK’nın haberine göre; 1 MUFG Coin, değer olarak 1 Yen’e denk olacak.
Mitsubishi UFJ Financial Group, bu girişimiyle, kripto para piyasasına girecek Japon kurum ve kuruluşlar için de sektöre girmenin yolunu açıyor. Bu tür büyük kurum ve kuruluşların sundukları farklı imkanlarla dijital para piyasasına girmeleri, söz konusu piyasayı ve kullanıcılarını olumlu yönde etkileyecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim