Anlık Bildirim

Mitsubishi’den geleceğin modellerini açık eden SUV: GT-PHEV

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, gelecekteki arazi araçlarını üzerinden geliştirmeyi planladığı bir konsept tasarımı vitrine çıkardı. Mitsubishi GT-PHEV gelecekten gelmiş gibi.

Mitsubishi’den geleceğin modellerini açık eden SUV: GT-PHEV Tam Boyutta Gör

Japon otomotiv devi Mitsubishi, kendi ülkesindeki diğer otomobil üreticilerinin aksine şaşırtıcı modeller ortaya koymayı pek tercih etmiyor. Başarısınıkanıtlamış ve kendi potansiyeli olan araçlar üreterek yoluna devam eden şirket, birçok pazarda çok kısıtlı sayıda model ile yoluna devam ediyor.

2013 yılından bu yana seri üretime geçirdiği modellerden çok konsept araçlar tanıtan şirket XR-PHEV, XR-PHEV II, eX, GC-PHEV, XR, GC, GT gibi hibritlerle karşımıza çıkmıştı. GT-PHEV içinse bu kez söylenenler aracın bir konsept olarak kalmaktan öteye geçeceğine işaret ediyor.

Japon üretici, gelecekte hazırlanacak olan modellerin bu konsept üzerindeki tasarım çizgilerine göre şekilleneceğine dikkat çekiyor. Özellikle ABD pazarına ve diğer Mitsubishi’nin güçlü olduğu pazarlara yönelik benzer bir SUV aracın satışa sunulacağı bilgisi paylaşılmış.

Mitsubishi’den geleceğin modellerini açık eden SUV: GT-PHEV Tam Boyutta Gör
 

Çift Elektrikli Motor 

Şirketin Dynamic Shield adını verdiği tasarım unsurları ile geliştirilen araçta ince LED aydınlatma ögeleri tercih edilmiş. Üç motorlu hibrit bir güç ünitesine sahip olan otomobilde 25kWh’lik piller otomobilin zeminine yerleştirilmiş. Çift elektrikli motor birlikte görev yaptığında araca 121 beygir güç sağlıyor. Elektrikli motorlar çalışırken tam dolu bataryalar otomobili 120km taşıyabilecek güç sağlıyormuş. Aracın hibrit olarak toplam menzili ise 1200km.

Otomobilin benzinle çalışan dört silindirli motoru 2.5 litre olarak tasarlanmış. Farklı sürüş modları ile desteklenen Mitsubishi GT-PHEV, Mitsubishi’nin otomatik dört çeker sistemi S-AWC, ön tekerler arasındaki tork değişimini kontrol eden AFD ve arkalar için aynı kontrolü sağlayan AYC gibi özelliklere sahip.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim