Anlık Bildirim

Muhtemel Exynos 5260 yongasetli Galaxy Note 3 Neo kameralara yakalandı

Samsung'un Galaxy Note 2 ve Galaxy Note 3 modellerinin arasına konumlandıracağı Galaxy Note 3 Neo ile ilgili bazı bilgiler internete sızmıştı. Bu kez modelin işlemcisi ve ilk görselleri internete sızdırıldı.

Sammobile tarafından teyit ettirilen bilgilere göre Samsung yeni Phablet modelinde Exynos 5260 yongasetine yer veriyor. Big.LITTLE tasarımını temel alan Exynos 5260 önceki yongasetlerinden biraz farklı bir yapıda. 

Yongaseti 1.7GHz saat hızında çalışan 2 Cortex-A7 çekirdeğini ve 1.3GHz saat hızında çalışan 4 Cortex-A7 çekirdeğini iş yüküne göre devreye sokuyor. Önceki tasarımlarda Cortex-A7/Cortex-A15 çekirdekleri gruplanıyordu. Hem Samsung için hem de diğer mobil işlemci tasarımcıları için bu yongaseti bir ilk olacak. 

Exynos 5260 ayrıca HMP (Heterojen Çoklu İşleme) teknolojisini de bünyesinde barındırıyor. Yani aynı anda 6 çekirdek de aktif olabiliyor. Yongasetinde Mali-T624 grafik birimi yer alıyor. 

Mali-T624 birimi 4 çekirdeğe kadar ölçeklenebiliyor ve OpenGL ES 3.0 uyumluluğu sergiliyor. Birim 2. nesil MidGard mimarisini temel alıyor. 

Galaxy Note 3 Neo'nun görsellerde yine bir suni deri arka kaplamaya, S-Pen kalemine ve Note 3 çizgilerine sahip olduğu görülüyor. Modelin özellikleri ise 5.55 inçlik Super AMOLED HD ekran, 2GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, microSD girişi, Android 4.3 işletim sistemi, 8MP çözünürlükte arka kamera, 2.1MP çözünürlükte ön kamera, 3G/LTE opsiyonları, 3100mAh batarya şeklinde sıralanıyor.

AnTuTu benchmark skorlarında ise cihazın 29382 puan alarak Galaxy S4'ü geride bıraktığı görülüyor. Tahminler testin 6 çekirdek çalışırken yapıldığı yönünde. Ancak Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 modellerinin hangi versiyon olduğu belli değil.  
Muhtemel Exynos 5260 yongasetli Galaxy Note 3 Neo kameralara yakalandı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10832 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim