Anlık Bildirim

"Muhtemel" iPhone 6, 4.7 inçlik muadillerinden daha büyük olacak

'Muhtemel' iPhone 6, 4.7 inçlik muadillerinden daha büyük olacak

iOS 8 ve OS X 10.10’un tanıtılacağı WWDC 2014 yaklaştıkça, iPhone 6 heyecanı da her geçen gün artıyor. Bir değişiklik olmaz ise eylül ayı içerisinde tanıtılıp satışa sunulacak olan iPhone 6’nın daha büyük ekran ve oldukça ince profilli yeni tasarıma sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Birçok kullanıcı için bu değişiklik iPhone ile tanışmak ya da platforma geri dönmek anlamına gelse de, 4 inç boyutunu yeterli gören mevcut iPhone kullanıcılarının akıllarında önemli bir soru işareti yaratıyor: “iPhone, ne kadar büyüyecek?”

Bu konuda şimdilik net konuşmak çok zor. Fakat Kuo gibi güçlü kaynakların dillendirdiği iddialar, Apple’ın bugüne kadar benimsediği tasarımsal unsurlar ve mantıklı kabuller ile  bir araya getirildiğinde, telefonun muhtemel boyutlarına ulaşıp, rakipleriyle fiziki olarak  kıyaslamak mümkün olabiliyor. Macrumors forumundaki deuxani isimli üyenin bu konuda yaptığı son çalışma da iPhone 6’nın en çok merak edilen bu soruna, sağlık bir cevap verebiliyor.

Deuxani, yaptığı bu çalışmada 5 temel kabul yapmış:

  • iPhone 6’nın en-boy oranı, seleflerindeki gibi 16:9 olacak.
  • Telefonun ekran boyutu 4.7 inç olacak.
  • Ekranın yanındaki çerçeveler, farkedilir oranda inceltilecek, ancak tamamen kaldırılmayacak.
  • Touch ID’li home tuşunun boyutu değişmeyecek.
  • Ekranın alt ve üst tarafı simetrik olacak.

Deuxani’nin bu kabullerinin tamamı, kendi içerisinde tutarlılık taşıdığı için iPhone 6’nın boyutlarının tespiti ve rakipleriyle kıyaslama çalışması oldukça sağlıklı cevap veriyor.  Eğer yukarıdaki kabullerini yaptığımız konulara Apple farklı yaklaşımlar yapmaz ise iPhone 6’nın fiziki boyutlarıyla ilgili şu sonuçlara ulaşıyoruz:

  • 4.7 inçlik Moto X ve LG G2 Mini’ye göre iPhone 6, aynı ekran boyutlarını sunmasına rağmen bariz şekilde daha büyük olacak.
  • iPhone 6, Nexus 5 ve LG G2 ile hemen hemen aynı boyutta olacak. Fakat bu iki telefonda sırasıyla 5 inç ve 5.2 inç olduğu için, aynı santimetrekareye düşen ekran büyüklüğü iPhone 6’da rakiplerine göre daha az olacak.
  • iPhone 6, ekranı yaklaşık 1 cm küçük olmasına rağmen,  amiral gemiler 5 inçlik HTC One (m8) ve 5.1 inçlik Galaxy S5’e kıyasla fark edilir derecede daha küçük olacak.

Tüm bu sonuçlar itibariyle iPhone 6 muhtemelen, ekran boyutu/fiziki boyut konusunda çok etkileyici bir cihaz olmayacak. Bu durumda Apple’ın iPhone 6’yı öne çıkartabileceği iki önemli fiziki unsur kalıyor: yepyeni bir tasarım ve mevcut modele göre farkedilir derecede “daha ince ve hafif “ olması. Bu durumda iPhone 6, iPhone Air olarak tanıtılırsa şaşırmamak gerek.

Tasarım değişikliklerinin yanı sıra iPhone 6’nın, daha gelişmiş optik yapısı, 20nm süreciyle üretilecek güçlü A8 işlemcisi ve elbette iOS 8’in beraberinde getireceği güçlü yazılımsal yenilikler ile gelmesi bekleniyor. Son olarak, haberin başında da belirttiğimiz üzere iPhone 6’nın önümüzdeki eylül ayında satışa sunulmasının kuvvetle muhtemel olduğunu yineleyelim.

'Muhtemel' iPhone 6, 4.7 inçlik muadillerinden daha büyük olacak Tam Boyutta Gör
'Muhtemel' iPhone 6, 4.7 inçlik muadillerinden daha büyük olacak Tam Boyutta Gör
'Muhtemel' iPhone 6, 4.7 inçlik muadillerinden daha büyük olacak Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1376 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, nexus 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim