Anlık Bildirim
 
The Associated Press (AP) basın ajansının yaptığı açıklamaya göre, The U.S. Government Accountability Office (GAO) kurumu Perşembe günü yapılan kongrede; NASA'nın görevleri için ayırdığı bütçeyi büyük ölçüde aştığını ve görevlerin yetişme tarihlerini geciktirdiğini duyurdu.NASA'nın bütçe uyumsuzlukları ve fırlatma gecikmeleri, son 10 yılın en yüksek seviyesinde olduğu da belirtildi.

NASA planlanan bütçeyi 9 kat aştı


NASA'nın Hubble Uzay Teleskopu'nun yerine geçecek olan James Webb Uzay Teleskopu için 2007 yılına kadar 1 milyar dolar harcaması gerekiyordu. AP basın ajansı ise NASA'nın teleskop için 9.6 milyar dolar harcadığını ve en erken 2021 yılına kadar teleskopu fırlatmayacağını duyurdu.

Bütün bu sapmalara rağmen NASA'nın geçen yıl fırlattığı Parker Solar Probe gibi bazı projeleri de bütçelerine ve teslim tarihlerine sadık kalmayı başardı. Ayrıca Parker Solar Probe projesi planlanan bütçeden birkaç milyon dolar daha ucuza mal edilmişti.
GAO raporlarının, NASA'nın görevleri üzerinde nasıl bir etkisi olacağı henüz tam olarak net olmamakla beraber NASA'nın bütçeleri ve gelecekteki projeleri finanse etme zamanı geldiğinde, uzay ajansı kemerleri sıkmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim