Anlık Bildirim

Netflix’ten Bright için çok hoş bir yerelleştirme örneği

Netflix’in iddialı yapımı Bright için ülkemizde de agresif bir tanıtım kampanyası başladı. Yerelleştirilmiş fragmanın yanında ilgi çekici reklam afişleri de karşımıza çıkıyor.

İçerikleri yerelleştirme konusunda önemli adım atan firmalardan birisi olan Netflix, iddialı dizisi Stranger Things için Sadettin Teksoy’lu fragmanının ardından şimdi de Bright için hafızalarda kalacak bir örneğe imza attı.

Madem Orksun alem korksun

Will Smith’in başrolü oynadığı orijinal Netflix filmi olan Bright, platformun en büyük bütçeye sahip yapımlarından birisi. 90 milyon dolar bütçeye sahip olan film geçtiğimiz hafta erişime açıldı ve çok beğenildi. Şimdiden Bright 2 için de anlaşmalar yapılmış durumda.

Esrarengiz yaratıklarla insanların birlikte yaşadığı alternatif bir evrende geçen Bright, Los Angeles polislerinden insan olan Ward ile Ork olan Nick’in çok güçlü bir silahı bulmak için zoraki ortaklık yapmasını anlatıyor.

Bright’ın ülkemiz için yapılan fragmanı ise oldukça ilgi çekici. Zaten Netflix genelde bir mini dizi tadında yerli fragmanlar hazırlıyor. Fragmanda İstanbul’un kenar bir Ork mahallesine gidiyoruz. Ork berber, kaportacı veya halı silkeleyen teyze artık İstanbul kültürünün bir parçası haline gelmiştir.

 

Netflix’ten Bright için çok hoş bir yerelleştirme örneği Tam Boyutta Gör

Fragman bu entegrasyona dikkat çekerken Will Smith’li devriye sahnesi ile sona eriyor. Özellikle Orkgücü Spor ve Ork traşı isteyen Elfin diyalogları fragmanı eğlenceli hale getirmiş. Diğer taraftan İstanbul’un farklı reklam panolarında da OrkBank sonsuz vadeli hesap, Orkflix video platformu ve Orkolin diş macunu afişleri hoş bir sürpriz olmuş.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6850 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, netflix bright ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim