
Microsoft ve Nokia'nın sürpriz ortaklığı neticesinde Ekim ayında gösterişli bir etkinlikle lanse edilen Windows Phone yüklü iki modelden birisi olan Nokia Lumia 800, 16 Kasım itibariyle başta İngiltere olmak üzere Avrupa pazarına satışa sunulmuştu. 2011 yılı itibariyle 500 000-1 000 000 arası satış yapacağı tahmin edilen Lumia 800 modeli İngiltere'de hiç de iç açıcı sonuçlar vermiyor.
İlginizi Çekebilir

MobilesPlease firmasının perakende kanalları üzerinden yaptığı araştırmaya göre Kasım ayındaki toplam akıllı telefon satışları bakımından Nokia Lumia 800 ilk 15 günde sadece yüzde 0.17'lik bir dilime sahip olabildi. Araştırma büyük perakendeci ve çevrimiçi mağazalarda satılan 5377 cihaz baz alınarak gerçekleştirildi. Bu rakam da oldukça düşük bir Lumia 800 satışına işaret ediyor.
Kasım ayında en çok satış oranı yakalayan akıllı telefon modeli yüzde 16 ile Samsung Galaxy SII. Ardından halen güçlü satışlar yapan iPhone 4 16GB siyah versiyonu yüzde 10 ile geliyor. iPhone 4S 16GB siyah versiyonu yüzde 5.50'lik bir satış oranına sahip. iPhone 3GS modelinin de yine yüzde 3 satış oranı ile halen talep gördüğü anlaşılıyor. Liste belirli modeller üzerinden hazırlanmış.
Nokia tarafından kesin rakamlar açıklanmadığı için Lumia 800 net satışları halen bilinmiyor. Bu bakımdan pek çok iddia da ortaya atılıyor. İngiliz Orange operatörü Lumia 800'ün tarihte en çok ilgi gören Nokia modeli olduğunu açıklamıştı. Ancak MobilePlease sonuçlarıyla bu açıklama örtüşmüyor.
Fransa'da yapılan bir ankette ise katılımcıların sadece yüzde 2'si Windows Phone yüklü bir Nokia almak istediğini belirtmiş. Bu da yukarıdaki sonuçları doğruluyor gibi görünüyor. Kesin sonuçlar elde edilmeden tahmin yapmak zor olsa da Aralık ayının Nokia için hiç de iyi geçmediği varsayımı yapılabilir.
Model | Satış yüzdesi |
Samsung Galaxy SII | %16.3 |
iPhone 4 16GB siyah | %10.24 |
iPhone 4S 16GB siyah | %5.50 |
BlackBerry Bold Touch 9900 | %3.79 |
iPhone 3GS 8GB | %3.03 |
BlackBerry Curve 3G 9300 | %2.54 |
HTC Sensation | %2.16 |
iPhone 4S16GB beyaz | %2.01 |
Nokia Lumia 800 siyah | %0.17 |
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


1-telefonun donanımı çok zayıf tamam şu haliyle yeterli ama bi güncelleme gelsi muhtemelen kaldırmayacak ve elimde kalacak
2-telefon çok pahalı nokia zaten düşüşte ama hala sanki pazar lideriymiş gibi davranıyor. artık tüketici güvenini çoktan kaybetti ben nokia nın ceo su olsam sırf güven tazelemek için bir iki iyi modeli belkide maliyetine ya da çok az bi kara satardım insanları yeniden markaya alıştırırdım ama nokia hiç birini yapmıyor.
3-nokia almamamın diğer sebebi de yediğim son kazıktır...
işin özü nokia bu politikayı bırakmazsa eriyip gidicek 3. sınıf marka haline gelicek belki batmicak ama şu halinden çok uzakta olacağı kesin..
işletim sistemi konusunda bence doğruyu yaptılar TR desteği gelirse bi kere kullanan farkını anlayacaktır zaten videoları bile tarafsız bi şekilde izleseniz wp un ikonlardan ibaret olmadığını görürsünüz zaten...
Verdiğim şekilde bir donanımhaber konusu vardı, şimdi ne oldu da satışlar kötü diye haber çıkıyor anlamadım, ön siparişler fos çıktı sanırım.
Daha önceki habere ait link: http://goo.gl/SsVDe