Anlık Bildirim

Norveç dünyanın ilk gemi tünelini inşa etmek için kolları sıvadı

Norveç, Kuzey Denizi ve Norveç Denizi’nin birleştiği noktanın gemiler için tehlikeli olmasından ötürü bir gemi tüneli inşa etmeye karar verdi. Çalışmalar 2018 senesinde başlayacak.

Norveç dünyanın ilk gemi tünelini inşa etmek için kolları sıvadı Tam Boyutta Gör
 

Norveç, ülke sınırları içerisindeki en tehlikeli kıyı şeritlerinden birisi olan Stad Peninsula’nın daha güvenli bir alternatifini yaratmak için dünyanın ilk deniz tünelini inşa edeceğini duyurdu. 1.6 Km uzunluğa sahip olacak tünel, yaklaşık 45 metre yüksekliğinde ve 35 metre genişliğinde olacak. Tünelin boyutları Hurtigruten yolcu gemilerinin geçebileceği kadar büyük.

Norveç Parlamentosu tarafından onaylanan proje, 2014-2023 yıllarını kapsayan National Transport Plan’da kendine yer buldu ve 118 milyon dolarlık bütçe aldı. İnşa çalışmalarının 2018 senesinde başlaması bekleniyor ancak 1.5 Km’den daha uzun olan bu tüneli inşa etmek için öncelikle 7.5 milyon ton taşın aşılması gerekiyor. Bu nedenle tünel inşasının 2022 senesine kadar uzayabileceği tahmin ediliyor.

Tünelin isminin ne olacağı henüz net değil ancak daha önceki senelerde “Stad skipstunnel” ismiyle parlamentoya sunulduğu biliniyor. Tünelin tamamlanmasının Norveç turizmine çok büyük oranda katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6919 kez okundu.
41 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
norveç, stad skipstunnel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim