Anlık Bildirim

Norveç ordusu sınır güvenliğini elektrikli bisikletlerle sağlayacak

Norveç orudusu, ülkenin Rusya ile arasındaki 196 kilometre uzunluğundaki sınırdan kaçak geçişleri önlemek için elektrikli bisikletleri test etmeye başladı.

Norveç ordusu sınır güvenliğini elektrikli bisikletlerle sağlayacak Tam Boyutta Gör
 

Yaklaşık 15 yıl önce Schengen Bölgesi'ne katılan norveç Rusya ile 196 kilometre uzunluğundaki sınırı paylaşıyor. Rusya'yla sınır komşusu olan diğer Schengen Bölgesi ülkelerinde olduğu gibi sınırdan yasa dışı geçişleri engellemek Norveç için de önemli meselelerden biri. Engebeli sınır boyunca yazın altı tekerlekli askeri araçlar, kışın ise kar motosikletleri ile sınırdaki hareketlilikleri gözlemleyen Norveç ordusu, sınır güvenliği için elektrikli bisikletleri test etmeye başladı.


Sessiz ve çevre dostu 

Sınır güvenliğinden sorumlu olan Sør-Varanger Garnizonu(GSV) tarafından yapılan açıklamaya göre GSV'ye bağlı askeri birlikler sınır boyunca elektrikli bisiklet kullanmaya başladı. Garnizon Komutanı Yarbay Jørn Qviller, altı tekerlekli askeri araçlar ve kar motosiklerinin fazla gürültüye neden olduğunu ve bu gürültünün sessiz olması gereken birliklerin amacıyla örtüşmediğini belirtiyor. Elektrikli bisikletler ile hem gürültü probleminin önüne geçilecek hem de diğer araçlar daha az kullanılacağı için bölgedeki canlı hayatını olumsuz etkileyen karbon salınımı azalacak.


GSV'deki birlik elektrikleri test eden ilk birlik olma özelliğini taşıyor olsa da yetkililerin açıklamalarına göre birliğin öncelikli amacı bisikletlerin performansının, güvenlik için yeterli olup olmadığını tespit etmek. Arazi şartlarına ve hava koşullarına uyum sağlaması için standart elektrikli bisikletlerden daha uzun süre enerji sağlayabilen bataryalarla donatılan bisikletler test sürecini başarıyla tamamlarsa askeri araçlar ve kar motosikletleriyle birlikte kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3469 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
norveç, ordu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim