Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1060, 7 Temmuz’da geliyor

Bir süre önce görselleri internete sızdırılan Nvidia’nın yeni oyuncusu GTX 1060, gelen bilgilere göre 7 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenecek yeni bir kutlama etkinliğinde resmiyet kazanacak.

Grafik pazarında son aylarda adeta büyük bir düelloya şahit oluyoruz. Nvidia’nın son kullanıcı tarafındaki en güçlü ekran kartı GTX 1080 modelini duyurmasının ardından, AMD de fiyat-performans anlamındaki en iyi ekran kartı RX 480’i sahneye çıkarmıştı. Nvidia’dan cevap gecikmedi.

Bir süre önce görselleri internete sızdırılan Nvidia’nın yeni oyuncusu GTX 1060, gelen bilgilere göre 7 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenecek yeni bir kutlama etkinliğinde resmiyet kazanacak. Nvidia’nın daha düşük performansa sahip GP106 grafik birimini temel alan ekran kartı, doğrudan AMD Radeon RX 480 ekran kartının karşısına çıkacak.

GP106 grafik birimi, Pascal mimarisinin biraz daha alt seviyeye hitap eden ekran kartlarına temel olacak. Nvidia’nın Drive PX 2 sürücüsüz araç sisteminden de hatırlayacağımız grafik birimi, güç bağlantısı gerektirmeyen yapısıyla dikkat çekiyor. GTX 1060 ekran kartı da güç bağlantısı gerektirmeyen versiyonları ile karşımıza çıkacak.

Teknik detayları net olarak bilinmese de, 3GB GDDR5 ve 6GB GDDR5 bellek ile geleceği ifade edilen ekran kartının baskılı devre kartı da nispeten biraz daha kısa. Yeni NVTTM ısı dağıtıcı blok biraz daha düşük maliyete odaklanırken, önceki modellerin aksine üst kısımda bloğu görebilmek için herhangi bir açıklığa yer verilmemiş.

GP106 grafik biriminde 1280 CUDA çekirdeği ve 10SM biriminin olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca 80 desen haritalama birimi ve 32 ROP birimi mevcut. Ekran kartının hız aşırtma ile 1.5GHz seviyesinin ilerisine geçebileceği ifade ediliyor. Tek bir 6-pinli güç bağlantısı kullanan kart, 100-120W civarında TDP değerine sahip. Kartta yine 3 adet DVI 1.4, tek bir HDMI 2.0b ve tek bir DVI portu yer alacak.

GTX 1060 ekran kartının GTX 980 ile benzer performans göstereceği tahmin ediliyor. Hatta hız aşırtma ile performans bir miktar daha öne geçebilir. 3GB GDDR5 bellekli versiyonun 250$ dolar civarında, 6GB GDDR5 bellekli versiyonun ise 299$ civarında olması bekleniyor. Ekran kartı en erken Temmuz ayının ortalarında piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7166 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia gtx 1060 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim