Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1060 internete sızdırıldı

Nvidia’nın daha alt seviyede oyunculara hitap etmesi beklenen ve çok merak edilen GP160 tabanlı ekran kartı GeForce GTX 1060’ın ilk görseli internete sızdırıldı.

Ekran kartı pazarında son iki aydır baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Nvidia’nın Pascal tabanlı GeForce GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarını tanıtması ile açılan perdede, daha sonra AMD’nin Radeon RX serisi ile sahne aldığını gördük. Şimdi ise GTX 1060 ile ilgili ilk görseller geldi.

Nvidia GeForce GTX 1060 Founders Edition olduğu ifade edilen model, abilerinin tasarımıyla aynı çizgileri taşıyor. AMD’nin alt seviyede iddialı ekran kartı Radeon RX 480 ile mücadele etmesi beklenen ekran kartı, GP106 grafik birimini temel alıyor.

GP106 grafik birimi, Pascal mimarisinin biraz daha alt seviyeye hitap eden ekran kartlarına temel olacak. Nvidia’nın Drive PX 2 sürücüsüz araç sisteminden de hatırlayacağımız grafik birimi, güç bağlantısı gerektirmeyen yapısıyla dikkat çekiyor. GTX 1060 ekran kartı da güç bağlantısı gerektirmeyen versiyonları ile karşımıza çıkacak.

Teknik detayları net olarak bilinmese de, 3GB GDDR5 ve 6GB GDDR5 bellek ile geleceği ifade edilen ekran kartının baskılı devre kartı da nispeten biraz daha kısa. Yeni NVTTM ısı dağıtıcı blok biraz daha düşük maliyete odaklanırken, önceki modellerin aksine üst kısımda bloğu görebilmek için herhangi bir açıklığa yer verilmemiş.

GTX 1060 ekran kartının GTX 980 ile benzer performans göstereceği tahmin ediliyor. Hatta hız aşırtma ile performans bir miktar daha öne geçebilir. 3GB GDDR5 bellekli versiyonun 250$-300$ dolar arasında seyredeceği, 6GB GDDR5 bellekli versiyonun ise 330$ civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bu sınıfta AMD Radeon RX 480 bir adım daha önce görünüyor zira 199$ başlangıç fiyat etiketi ve 8GB GDDR5 bellek ile geliyor. Referans Radeon RX 480 ekran kartı bu hafta piyasaya çıkacak. Özelleştirilmiş versiyonlar ise Temmuz ayı ortalarına sarkacak. GTX 1060 ekran kartının da Temmuz ayı ortasında rekabete dahil olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8194 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia pascal ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim