Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1080 macerası başlıyor: İşte detaylar ve fiyatlar

Nvidia’nın performans canavarı GeForce GTX 1080 ekran kartı için gün sayıyorsanız, beklediğiniz gün geldi. Pek çok dağıtımcı kanalda GeForce GTX 1080 özel veya referans sürümler görünmeye başladı.

Nvidia’nın bu yıl oyun sektöründe fırtınalar estirmesi beklenen Pascal tabanlı yeni ekran kartları GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 1070 ekran kartları, ülkemizde de rafları süslemeye başladı. Fiyatlar ise tahmin edildiği gibi oldukça yüksek.

Her iki kart için de referans tasarımları artık Founders Edition olarak göreceğiz. Bu versiyonlar daha erken piyasaya çıkacak. Özelleştirilmiş tasarımların ise Haziran ayı ortalarına doğru piyasada olması bekleniyor.

Yavaş yavaş büyük perakende kanallarına düşmeye başlayan GTX 1080 Founders Edition ekran kartı için Asus’ta 3300TL fiyat etiketi, Evga’da ise 3100TL fiyat etiketi görüyoruz. Nova Bilgisayar gibi dağıtımcılarda ise, marka ekran kartlarında 2700TL fiyat etiketi mevcut. Forum üyelerimizin Founders Edition için 2400TL civarında bir ödeme yaptığına da şahit olduk. Normalde sürümün 2850TL seviyesinde giriş yapması bekleniyordu. Kanala göre makas oldukça açılmış gibi görünüyor.

Normalde daha ucuz olan özelleştirilmiş ekran kartları ise ülkemizde bir hayli pahalı. MSI Gaming X 8G modelinin fiyatı 3000TL iken, MSI Sea Hawk 3110TL, Asus Strix 3180TL, Gigabyte Xtreme Gaming 3400TL şeklinde sıralanıyor. Yine özelleştirilmiş versiyonun 2449TL civarında ülkemize giriş yapması bekleniyordu. Özelleştirilmiş GTX 1070 için ise 1850TL seviyeleri konuşuluyor.

Perakende kanallarını incelediğimizde şunu görüyoruz; İlk bir iki hafta hatta bir ay boyunca fiyatları seyretmek daha uygun olacak gibi. Acele edip 3300TL seviyesinde satın aldığınız bir referans kartın, bir hafta sonra 2800TL seviyelerine düştüğüne üzülerek şahit olabilirsiniz. Bu bakımdan, forumumuzdaki ilgili sayfaları takip etmekte de fayda var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10196 kez okundu.
42 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 1080 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim