Anlık Bildirim

Nvidia, GeForce GTX Titan LE ekran kartı modelini hazırlıyor

Nvidia, GeForce GTX Titan LE ekran kartı modelini hazırlıyor
Dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartı olan GeForce GTX Titan'a kardeş geliyor.  İlk izleri, ücretsiz donanım uygulaması HWiNFO'nun yeni versiyonuna ait sürüm notları içerisinde ortaya çıkan yeni Titan, kırpılmış özelliklere sahip "LE" versiyonu olacak gibi görünüyor.
Teknik olarak bakıldığında, GeForce GTX Titan LE de GK110 grafik yongasından güç alacak ancak kırpılan özellikleri nedeniyle abisi diyebileceğimiz modelden daha düşük performans sergileyecek. Çin kaynaklı bilgilere göre yeni kart, şu anki Titan modelinden farklı olarak 14 yerine 12 adet SMX birimi eşlik edecek. Bu değişikliğe paralel olarak 2304 adet paralel işlem birimine, 192 adet doku ünitesine ve 40 ROP birimine sahip olacağı anlaşılan ekran kartına 384-bit yerine 320-bit bellek veri yolu ve 5GB GDDR5 bellek kapasitesi eşlik edecek.
Grafik işlem biriminin çalışma frekansı da değiştirilen GeForce GTX Titan LE, standardt olarak 837MHz, GPU Boost özelliği devreye girdiğinde ise 876MHz GPU frekans değerlerine sahip olacak. Bellek tarafında ise orjinal modele göre farklılık yok zira saat hızı, Kepler mimarisine sahip üst seviye Nvidia kartlarından alışık olduğumuz üzere 6008MHz.
Yılın üçüncü çeyreği içerisinde pazara giriş yapması beklenen GeForce GTX Titan LE, astronomik bir fiyatla sunulan GTX Titan'a nazaran kısmen de olsa daha alınabilir bir noktada yer alacak. Resmi bir bilgi olmamakla birlikte Nvidia'nın, GeForce GTX Titan LE modelini 700 dolar civarı bir fiyatlandırma ile sunması kuvvetle mıuhtemel görünüyor.
Nvidia, GeForce GTX Titan LE ekran kartı modelini hazırlıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2272 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim