Anlık Bildirim

Nvidia: Yeni nesil konsolların GPU gücü, ekran kartlarının oldukça gerisinde

Nvidia: Yeni nesil konsolların GPU gücü, ekran kartlarının oldukça gerisinde
Yeni nesil tüm konsolları rakibi AMD'ye kaptıran Nvidia, konuyla ilgili açıklamalarına devam ediyor. PlayStation 4 için Sony'nin kendilerine geldiğini ancak teklifi beğenmedikleri için yeni konsola GPU sağlamayı reddetiklerini söyleyen Nvidia, şu anki PC donanımlarının piyasaya henüz çıkmamış konsollardan daha fazlasını sunduğuna vurgu yapıyor.
Resmi sunumunda konsolların ve PC GPU'larının gelişim sürecine dikkat çeken Nvidia, PlayStation 3 ve Xbox 360'ın çıktığı dönemde, PC'lerden daha fazla grafik gücü sunduğunu ya da çok yakın değerlere sahip olduğunu ancak aradan geçen 8 yılın ardından en son durumun ciddi anlamda PC lehine olduğuna dikkat çekiyor.  
Hem CPU hem de GPU tarafında AMD teknolojisine sahip olan PlayStation 4 ve Xbox 720'nin 1TeraFLOP'un biraz daha üzerinde işlem gücü sunduğunu belirten Nvidia, tek GPU'lu en hızlı ekran kartı olan GeForce GTX Titan'ın ise yeni nesil konsollardan 3 kat daha güçlü olduğunu iddia ediyor.
AMD'nin yüksek performanstan öte ultra düşük güç tüketimini temel aldığı Jaguar mimarisi üzerinde şekillenen 8 çekirdekli işlemciden güç alan Sony PlayStation 4 ve muhtemelen Xbox 720, teorik işlem gücü ve yüksek grafik performansı açısından PC dünyasının sahip olduğu donanımlar ile mücade edebilecek düzeyde değil. Ancak unutulmaması gereken nokta, konsollar kapalı kutular olduğu için cihazın donanımına özel oyunclar sayesinde pek çok yapımda yüksek başarım elde edebilmek mümkün.
Hatırlanacağı üzere Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang bir süre önce, PlayStation 2 çıktığında döneminin PC'lerinden çok daha öndeydi, PlayStation 3'te öyle idi ancak şu an bu imkansız. PC dünyası daha ileride ve konsola özel bir donanım geliştirmek artık hiç te akla uygun bir yatırım değil türünde çeşitli açıklamaları olmuştu. Bu son tablo da gösteriyor ki Nvidia, gelecekte de konsolları hedef alan açıklamalar yapacak gibi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5629 kez okundu.
59 kişi, toplam 63 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, pc ve
2 etiket daha konsol Oyun
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim