Anlık Bildirim

Nvidia iki yeni GeForce GTX Titan ekran kartı hazırlıyor

Nvidia iki yeni GeForce GTX Titan ekran kartı hazırlıyor
GeForce GTX Titan ile dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartını pazara sunan Nvidia, gelen son bilgilere göre iki yeni Titan modelini daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modellerden en yakın olan, ilk detaylarını daha önce verdiğimiz GeForce GTX Titan LE. Bazı özellikleri kırpılmış ekonomik Titan olarak gösterebileceğimzi LE modelinin, 2496 adet paralel işlem birimi ya da Nvidia'nın deyimi ile CUDA çekirdeği, 208 adet doku ünitesi, 40 ROP, 320-bit bellek veri yolu desteği ve 5GB GDDR5 bellek ile gelmesi bekleniyor.
Nvidia'nın üzerinde çalıştığı diğer model ise GeForce GTX Titan Ultra. Bir dönemin en iddialı ve özel ekran kartlarından biri olan GeForce 8800 Ultra'dan bu yana "Ultra" ismini kullanmayan Nvidia, GeForce GTX Titan'ın daha hızlı versiyonu ile Ultra'yı yeniden gündemine alıyor. Orjinal Titan modelinin performans anlamında geliştirildiği Ultra versiyonu, 7.1 milyar transistör içeren GK110 GPU'sunun tüm yetenekleri açık versiyonunu kullanıyor yani 2688 adet paralel işlem birimine sahip GeForce GTX Titan'dan farklı olarak 2880 adet paralel işlem birimi, 240 yerine 256 doku ünitesi ve 40 ROP ile gelecek.
Saat hızlarının da arttırıldığı GeForce GTX Titan Ultra, standart olarak 900MHz, GPU Boost özelliği devreye girdiğinde ise 950MHz civarında GPU çalışma hızında görev yapacak. Kartın bellek frekansı ise 6808MHz olacak gibi görünüyor. 206 Watt güç tüketimi olan GeForce GTX Titan'dan farklı olarak Ultra versiyonu daha fazla paralel işlemci ve doku ünitesine ek olarak daha yüksek saat hızları nedeniyle 225 Watt ile yaklaşık 20 Watt daha fazla güç tüketecek. Yılın ikinci yarısında satışa sunulması beklenen GeForce GTX Titan Ultra'nın 999 dolar etiket fiyatı ile çıkması beklenirken, o dönemde GeForce GTX Titan'da fiyat indirimi olması veya modelin EOL sürecine girerek üretiminin sonlandırılması da beklenebilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1972 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, titan
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim